avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru o luna tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru o luna tata

Buna seara.Am depus o cerere de suspendare a CIM pt.CCC pt.o luna la firma unde lucrez dar pe cand am intrebat daca mi s-a aprobat cererea doamna de la personal mi-a zis ca domnul director cand a vazut despre ce-i vorba mi-a rupt cererea pe motivul ca nu-i obligat sa-mi aprobe.Daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns la ce ar trebui sa fac sa beneficiez de CCC si daca patronul e obligat sau nu sa-mi aprobe aceasta cerere.Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 30 Mai 2014
OUG nr.111/2010 prevede:
art.25 (1) - Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
...
Asadar, angajatorul are obligatia de a aproba concediu pentru cresterea copilului. Mergeti la angajator si aratati textul de lege.

art.26
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 şi art. 38 alin. (3) şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale..
..

Daca refuza sa va aprobe cererea de CCC, atunci sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) / Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintrare in concediu de crestere copil Raluramo Raluramo Buna ziua, ma aflu in perioada de plata stimulent insertie si doresc sa reintru in concediu de crestere copil de la 1 august. Avand in vedere ca lucrez, desi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua va rugam sa imi spuneti cum se poate face in cazul unei cereri de concediu crestere copil pana la 2 ani a unui saariat care este tatal copilului dar ... (vezi toată discuția)
Pot sa reintru in ccc? claudiola claudiola Buna ziua! In august 2011 am intrat in concediu crestere copil pe perioada de 2. In data de 24.04.2012 am incetat suspendarea contractului de munca la firma ... (vezi toată discuția)