avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cic

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: am 2 angajati sot, sotie.
Sotia a solicitat CIC pentru 1 an si 11 luni. Cu 5 luni inainte de terminarea CIC sotia solicitata incetarea contractului de munca iar sotul vrea CIC, diferenta de 5 luni.
Solicitarea am primit-o de pe o zi pe alta, fara sa fiu anuntat ca angajator sa imi caut om inlocuitor. Ca angajator, trebuie sa ii aprob cererea de suspendare imediat ce am primit-o? Nu exista in legislatie nici un termen pentru primirea cererii de suspendare?
Nu ar trebui ca parintii sa solicite de la inceput fiecare partea lui de CIC?
Va multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 8 Ianuarie 2016
OUG 111/2010:
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.

....

art.26
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 şi art. 38 alin. (3) şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintrare in concediu de crestere copil Raluramo Raluramo Buna ziua, ma aflu in perioada de plata stimulent insertie si doresc sa reintru in concediu de crestere copil de la 1 august. Avand in vedere ca lucrez, desi ... (vezi toată discuția)
Directorul institutiei nu imi aproba intrarea in cic ContSters337795 ContSters337795 Buna ziua. Am o fetita de 1 an , pentru care am efectuata doar cele 42 zile de maternitate si am inceput munca. Acum conf art 15 lit d din ord 111 doresc sa ... (vezi toată discuția)
Concediu cic tata - angajator problema andy_sz andy_sz Buna ziua, Cand se va naste copilul intentionez sa depun cerere la angajator [b]in cel mai scurt tim[/b]p pentru a intra in CIC, eu fiind tatal. Angajatorul ... (vezi toată discuția)