avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta materiala

Buna ziua, imi spuneti va rog care ar fi competenta materiala pentru un proces avand ca obiect daune morale in suma de 11.000lei provenite din fapte de calomnie si injurii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Detectiv Particular Arad , Alte profesii 22:58, 28 Octombrie 2014
Competenþa materiala are un caracter absolut, in sensul ca partile nu pot conveni sa fie judecate de o alta instanta decat cea prevazuta de lege.
Valoarea obiectului litigiului se stabileste de catre reclamant, care trebuie sa arate in cererea de chemare in judecata obiectul cererii si valoarea lui, in functie de care se va determina instanta competentã.

in cazul dvs, Judecatoria este instanta competenta.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
daca va rog imi puteti spune articolul din Codul de proc.civ care prevede competenta Judecatoriei. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine decide încadrarea unei acţiuni în vederea stabilirii instanţei competente a soluţiona acţiunea în funcţie de obiectul acţiunii ? oanaportar oanaportar Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Cine decide încadrarea unei acţiuni în vederea stabilirii instanţei competente a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! - excepţia necompetenţei materiale GeorgeVandu05 GeorgeVandu05 Am amanat primul termen la un proces civil in care sunt reclamant, actiune in raspundere delictuala-daune morale. S-a dispus amanarea, dar, pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala nicole28C nicole28C este competent tribunalul bucuresti pentru un litigiu intre un fost angajat care facea distributie pe bucuresti?Mentionez ca firma isi are sediul in alba iulia ... (vezi toată discuția)