avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa auto -suspendat, lipsa doc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa auto -suspendat, lipsa doc

Buna ziua,

Dosarul meu de recuperare taxa auto (contencios administrativ si fiscal) a fost suspendat deoarece...nu am depus la dosar dovada inmatricularii intr-un stat membru UE.

Precizez ca documentele solicitate de avocata pt dosar au fost:
Decizie ANAF +chitanta, copie CI, Cartea de identitate a masinii + Talon.

Problema este ca nu stiu la ce document face referinta instanta.
Dovada inmatricularii intr-un stat membru UE poate fi chiar Cartea masinii emisa de RAR. Nu este precizat un "alt" stat membru.

Sau ei se refera la o dovada cum ca autoturismul a fost inmatriculat in alta tara membra.

Printre documentele cu care a venit masina, mai am:
- factura de V-C (Olanda-RO),
- dovada de inscriere in circulatie (scrisoarea vehiculului) emisa de Comunitatea Europeana. Este o traducere legalizata unde este precizata data primei inscrieri in circulatie, respectiv 2007. Eu am achizitionat-o in 2012.

Credeti ca daca atasez acest document la cererea de repunere pe rol va fi de ajuns?

Ma aflu intr-un impas...avocatul nu stie despre ce este vorba si nici nu se deranjaza sa afle.


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 17:09, 28 Octombrie 2014
Va solicita sa depuneti dovada inmatricularii intr-un alt stat membru UE. Va trebuie certificatul de inmatriculare din tara de unde ati achizitionat autovehiculul. Este posibil sa fie acea "scrisoare de inscriere in circulatie" daca accea este documentul care atesta inmatricularea.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ionutt, utilizator
este vorba despre "brieful" masinii -in cazul celor inmatriculate in Germania si Austria. Este vorba despre actul care face dovada ca masina a fost inmatriculata inainte in UE. In fiecare stat UE este un astfel de act, insa fiecare difera de la stat la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa acte alexutzcl alexutzcl buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)
Brief mic pierdut s_tironeac s_tironeac Buna ziua. Am pirdut brief-ul mic al masinii aduse din Germania( masina a fost adusa de alta persoana ,si cumparata de mine in Romania).Am toate documentele ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie rastafarianul rastafarianul Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul. Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da ... (vezi toată discuția)