avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat in Romania arestat in Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat in Romania arestat in Italia

Buna ziua, Ma numesc Ionita Florentina si locuiesc in Bucuresti. Apelez la cunostintele dvs in legatura cu o situatie cu care ne confruntam si careia nu ii cunosc rezolvarea. Acum o saptamana in data de 16,logodnicul meu care venea din Franta a fost arestat la vama in Trieste....de atunci eu si familia am pierdut orice legatura cu el.Stiu asta pentru ca am vorbit cu soferul autocarului cu care calatorea. Am sunat si trimis mail-uri la consulat dar din pacate singurul telefon pe care l-am primit ne-a confirmat doar ca Cezar se afla la penitenciarul din Triste.Consulatul din Trieste a spus ca ne vor oferi mai multe informatii de indata ce autoritatile italiene le vor oferi.Am sunat si la penitenciar si de acolo ne-au spus ca trebuie sa gasim un avocat care sa trimita o scrisoare notariala si sa ceara mai multe informatii despre el dar asta nu se poate face de aici.Noi nu stim nimic despre el sau cu cine am putea sa vorbim daca consulatul care ar trebui sa se intereseze de situatia lui nu face nimic? Cat dureaza formalitatile de extradare nici asta nu stim pentru ca depinde de legile statului italian !! Ce ar trebui sa facem? Sa angajam un avocat roman din Italia? In mod legal Cezar are dreptul de a da un telefon dar daca nu a sunat pana acum inseamna ca nu stie asta . Iar singura persoana cu exceptia unui avocat care sa poata merge la el este consulul din cate am auzit dar daca d-nealui nu isi da interesul la cine sa apelez? Daca ne puteti ajuta cu niste informatii sau sfaturi ar fii Dumnezeiesc de bine....Va multumesc o zi buna !!!
Cel mai recent răspuns: Sonyaa , utilizator 22:32, 28 Octombrie 2014
Nu de putine ori observam ca unii consuli nu sunt la inaltime atunci cand ar trebui sa-si faca datoria, adica pur si simplu sa reprezinte interesele cetateanului tarii sale.
DAR, daca apreciati ca misiunea diplomatica nu isi face datoria, va puteti adresa chiar si prin e-mail Ministerului Afacerilor Externe din Bucuresti pentru a-l mai sensibiliza pe trimisul tarii.
INSA, pana atunci nu trebuie sa va pierdeti speranta. E bine sa stiti ca respectivul are dreptul la aparare si ca in Italia acest lucru se ia in serios. Mai mult, daca are un venit mai modest, are dreptul la avocat din oficiu.
Binevoiti a consulta tabloul avocatilor din Ordine degli Avvocati di Trieste ([ link extern ] ),
cu precadere sectiunea gratuito patrocinio, unde veti gasi atat conditiile cat si procedura pentru a beneficia de aparator din oficiu.
Nu va speriati, nu este atat de complicat precum pare.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ContSters44758, utilizator
Multumesc din suflet pentru raspuns.....asta am sa fac. Stiti cumva...aproximativ cat timp dureaza aceste formalitati de extradare? Au trecut deja doua saptamani...si nu vad motivul pentru care il tin acolo pentru ca din cate am citit lucrurile ar trebui sa fie mai simple deoarece condamanarea o are in Romania ...el nu a avut nici o problema in Italia. Condamnarea lui este executorie mi-a spus un domn avocat si deci nu va mai avea loc nici un proces si atunci? Cat timp poate sa dureze? Cum se procedeaza?
De ce nu ne da nimeni de acolo nici o informatie...am mai vorbit cu cativa domni avocati din Italia de la care am asteptat 3 zile raspuns si apoi mi-au spus ca nu pot afla nimic.Si consulatul ne spune sa trimitem mail-uri dar nu mi-au raspuns decat o data si atunci mi au spus si citez : Veti primi informatii, imediat ce acestea ne vor fi transmise de catre autoritatile italiene. A sunat domnul consul o singura data....asta dupa ce am dat nenumarate telefoane si mail-uri ca sa ne confirme doar ca intr-adevar e la penitenciar in Trieste.Si mai ciudat e faptul ca a spus ca Cezar are dreptul sa dea telefon dar "probabil" a refuzat ceea ce refuz categoric sa cred ! Iar mie mi se refuza dreptul la orice informatie deoarece nu suntem casatoriti legitim...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentita italiana NICOLETACOBZARU44 NICOLETACOBZARU44 buna seara d-nul avocat. ma numesc cobzaru nicoleta sunt nascita in Bacau,resident in Italia de 6 ani cu copii.acum o saptamama am primit sentenza definitiva ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)
Documente calatorie romani cu dubla cetatenie AnaMariavad AnaMariavad Buna ziua, as avea nevoie de o informatie. Suntem romini si anul trecut am luat si cetatenia italiana. Avem 2 copii din care numai unul am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)