Am o mica problema si nu stiu ce sa fac , impreuna cu 3 vecini detinem cota parte dintr-un drum privat care a rezultat din parcelarea unui teren mai mare in total suntem 6 vecini dar 2 dintre ei nu au cota din drum , eu si cel din fata avem 2 sesimi fiecare iar alti 2 mai jos cate o sesime urmand ca cei de jos care au aces la drumul principal sa nu aibe nimic , problema este ca unul dintre cei 2 de jos a inceput sa aduca pamant si sa-l intinda pe drum deoarece cand a facut gardul lui l-a facut de la nivelul pamantului in sus iar acum vrea sa-l ingroape aducand pamant pe drumul privat care ne apartine plus ca si-a facut si intrarea in curte tot pe drumul privat . Ce trebui facut pentru a-l convinge sa nu mai puna pamant deoarece acest drum trebui indreptata si apoi pus pietris , deoarece daca pune pamant nu mai pot urca cu masina . Multumesc. Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare este specificata cota de drum la cine o are .
Pentru inceput notificati-l sa inceteze cu aceste lucrari abuzive si sa desfiinteze intrarea pe drumul privat intrucat nu ii apartine accesul pe acesta. Daca nu inceteaza de buna voie, actionati-l in judecata.
Drum de servitute
Cyberax
Buna ziua! Acum 3 ani am vrut sa cumpar o parcel de pamant dar parcela nu avea cale de acces de la strada principala. Proprietarul a lasat un drum de servitute ... (vezi toată discuția)