avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sechestru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sechestru

Buna seara.am divortat de común acord in luna februarie la notar.acolo doamna notar mi-a spus sa semnez si pentru pensia alimentara netinand cont de adeverinta mea de salariat.fosta sotie cei doi copii si fosta soacra a locuit la aceeasi adresa pana in luna iulie(locuiam ca si in timpul casatoriei).eu am participat la toate cheltuielile casei(am platit asociatia,lumina,apa,etc pentru 5 persoane),am primit scrisoare de sequestru nefiind anuntat ca fosta sotie cere pensia alimentara din luna februarie(din luna februarie pana in luna iulie la cresterea copiilor am participat in mod egal mai mult decat atat la darile casei eu plateam si pentru cele doua (fosta sotie si fosta soacra).in momentul actual lucrez la alta firma cu un salariu mult mai mic...ce se poate face in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:33, 29 Octombrie 2014
Actiune in instanta de reducere a pensiei de intretinere la care ati fost obligat, iar in paralel contestatie la executare privind sechestrul.
La notar v-ati inteles pt o suma cu titlu de pensie, nu v-a impus nimeni o anumita suma.
Daca nu o mai puteti plati, va adresati instantei cu cerere de micsorare, pensia se va micsoara cu data depunerii cererii.
Va trebui sa faceti contestatie, sa dovediti ca v-ati intretinut copiii pana in iulie cand s-au mutat.
De cand s-au mutat ati platit pensia pe care ati convenit-o ?
va poate pune poprire pe salariu.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
buna seara.unde pot face contestatie la executare(la ce institutie ma pot adresa)multumesc

Daca ati ajuns la executare, contestatia se depune la judecatoria care a incuviintat executarea, probabil cea de pe raza domiciliului dvs.
Ce scrisoare ziceti ca ati primit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mimi75 mimi75 Buna Ziua! sotul meu plateste pensie alimentara si veniturile din ultimul an sunt cu mult mai mici. am dorii sa stim ce trebuie facut in acest caz.unde sa ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tmihai2010 tmihai2010 buna seara.am dori un sfat.sant divortat si am 2 copii carora le platesc pensie alimentara.a fost fixata o pensie de 180 de lei,dar cum eu lucrez in ... (vezi toată discuția)