remus_agigea a scris:
Buna seara,
Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un loc liber, nepersonalizat, direct vecin insa cu locurile rezervate vizitatorilor. Am fost, recunosc, atentionat de paznic, ca daca am parcat pe un loc rezervat masina imi va fi blocata. M-am uitat inca odata unde am parcat, am vazut ca este un loc liber, fara nici un semn si am plecat linistit spre birou.
===========================more text here================================
Dreptul meu, intr-un stat de drept, se termina acolo unde incepe dreptul altuia. Pai nu v-a atentionat clar administratorul sa nu parcati acolo, ca este proprietate privata? Proprietarul a dat acces public, dar el hotaraste masura in care se poate uza de acest drept. Iar acesta, prin gura reprezentantului sau, v-a spus sa nu parcati acolo!
Tot acest rationament este rezultatul aplicarii unor principii de drept, fara sa fi cautat in nicio lege. Un avocat va putea in mod sigur sa invoce prevederi clare ale unor legi care reglementeaza asta.
Puteti sa formulati plangere penala, o sa v-o primeasca fiindca sunt obligati. Puteti si sa revendicati Casa Scanteii; in procesul ce va urma, penal sau civil, aveti sanse egale in amandoua.
Daca ati fi lucrat nu in Romania, ci in State, cred ca la ora asta erati deja "between jobs". Fiindca acolo proprietatea este sfanta, nu ca la noi, unde daca intra hotul peste mine in dormitor, noaptea, si-l impusc, televiziunile macina luni de zile daca nu cumva am "reactionat disproportionat".
P.S. Cred ca sunteti foarte tanar.