Buna seara,
Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un loc liber, nepersonalizat, direct vecin insa cu locurile rezervate vizitatorilor. Am fost, recunosc, atentionat de paznic, ca daca am parcat pe un loc rezervat masina imi va fi blocata. M-am uitat inca odata unde am parcat, am vazut ca este un loc liber, fara nici un semn si am plecat linistit spre birou.
La intoarcere, gasesc roata bocata cu o asa zisa caracatita, raspunsul administratiei fiind ca am incalcat regulamentul de ordine interioara si ca masina imi va ramane blocata pentru 24 de ore.
Nefiind in toata parcarea nici un semn care sa indice blocarea rotilor, si mai mult, aflandu-ma pe un loc nepersonalizat am decis sa chem politia, Agentii au venit, au constatat fapta intr-un proces verbal dar au spus ca nu pot obliga firma de paza sa deblocheze masina, fiind spatiu privat.
Intrebarea mea...nu este totusi un abuz? Spatiu privat..ok, dar am fost lasat sa intru si am parcat totusi intr-un loc unde nu era nici un semn care sa indice o blocare ulterioara? Personal, mi se pare o infractiune faptul ca nu am fost lasat sa imi utilizez masina, proprietate personala. Chiar daca ar fi fost un regulament interior....nu trebuie totusi sa se plieze legislatiei, sa fie niste marcaje? Se blocheaza bunurile personale fara a avea posibilitatea nici macar sa fii amendat sau ceva, pur si simplu, dpmdv mi se sechestreaza bunul personal. Urmatorul pas e sa ma sechestre si pe mine..in baza regulamentului de ordine interioara?
In acest moment masina mea este blocata, intr-un loc privat, cu acces public, intr-o parcare fara nici un semn care sa indice sanctiuni. Este normal?
Cel mai recent răspuns:
borky_r , utilizator
18:34, 1 Iunie 2015