avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita debitori
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita debitori

Subiect: Executare silita

Buna ziua, am o serie de nelamuriri legate de executarea silita a restantierilor.
In blocul in care locuiesc o parte din locatari au datorii f mari la intretinere acumulate de-a lungul mai multor ani (1000-8000 ron) si suntem o parte cu plata la zi. Din cauza datoriilor acumulate, Compania Apa a sistat furnizarea apei curente pentru intreg blocul. Asociatia de proprietari a achionat in judecata datornicii si s-ar fi obtinut hotarare de executare silita insa executorul judecatoresc nu a putut sa-i execute pentru ca nu au intabularea facuta. Si s-a ajuns intr-un punct mort potrivit Asociatiei de proprietari care sustine ca nu poate face nimic. Restantierii refuza sa plateasca, nu sunt executati silit si situatia aceasta se prelungeste de mai bine de 7 ani. As vrea sa stiu care sunt caile legale de solutionare a acestei probleme pentru ca mi-e greu sa cred ca nu exista nici o varianta de a-i executa:
1. Nu se poate dispune urmarirea bunurilor mobile sau oprire pe venituri?
2. Intanta nu poate dispune executarea fara a avea inscris imobilul in Cartea Funciara?
3. Directia fiscala daca e sesizata de executorul judecatoresc nu ii poate lua automat in evidenta?
Deasemenea, am solicitat o situatie Asociatiei de proprietari o situatie completa a datoriilor, a proceselor pe rol si a deciziilor judecatoresti si mi s-a spus ca nu am drepul sa le cer. Este adevarat? Asociatia de proprietari nu este obligata sa ne informeze si sa colaboreze cu noi, cei care suntem la zi si carora ni s-a restrictionat furnizarea apei?
Exista vreo cale legala de a intra in imobilul proprietate personala si de a sigila conducta de alimentare cu apa la restantieri?
V-as fi resunoscatoare daca m-ati ajuta cu cateva indicii la problemele de mai sus pentru ca asa cum v-am spus, Asociatia de proprietari evita sa colaboreze.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 14:47, 28 Mai 2009
Depuneti cerere la executorul judecatoresc pentru continuarea executarii silite si pe alte forme decat executarea imobiliara. Dealtfel, se poate face intabularea imobilelor(necesara mai ales daca sunt sume mari de bani), dar la cererea si pe cheltuiala dvs.
Sigilarea retelelor de alimentare se poate face prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita luky335 luky335 Buna ziua, am o serie de nelamuriri legate de executarea silita a restantierilor. In blocul in care locuiesc o parte din locatari au datorii f mari la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)
Oprire utilitati pintiliisimona pintiliisimona buna ziua, suntem asociatie de proprietari si avem fff multi rau platnici in blocul in care locuim..avem doar apa rece si aceea cu fff multe facturi restanta ... (vezi toată discuția)