avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare pe baza recunoasterii pentru inselaciune si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare pe baza recunoasterii pentru inselaciune si fals-fara alte probe

intr un dosar penal pe rolul judecatoriei sunt acuzat cu complicitate de inselaciune si fals.....am recunoscut totul....stiu ca nu pot sa fiu condamnat pe baza recunoasterii,recunoasterea trebuie sa coroboreasca cu alte proba...intrebarea mea este: declaratia celuilalt inculpat,a autorului (declara ca eu am facut falsul) este proba? iar daca in apel daca declaram amandoi ca de fapt nu stim cine a facut falsul ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 10:55, 30 Octombrie 2014
Din ce Spuneti aici, recunoasterea Dvs deja este coroborata cu alte probe. S-ar putea ca in apel, dupa cum Spuneti, sa se agraveze situația pentru schimbarea declarațiilor pe care vreți sa le faceți. La individualizarea pedepsei se au in vedere multe aspecte, printre care si atitudinea pe parcursul procesului.
deci declaratia autorului si recunoasterea mea ca complice sunt probe destule.....recunoasterea mea se coroboreaza cu declaratia autorului....si daca schimbam declaratiile amandoi? (sincer sa fim nu stim intr adevar cine a facut falsul...am avut mai multe fapte si dosare impreuna)
De ce sa schimbati declaratiile? Ar trebui sa tratati cu mai multa seriozitate situatia in care va aflati, tinand cont si de faptul ca nu sunteti la prima abatere, dupa cum ati afirmat. Aceasta atitudine de "joaca" nu va fi deloc in favoarea dvs., din contra, pt. ca in loc sa ajutati ca adevarul sa iasa la suprafata, mai rau induceti in eroare instanta.
repet...nu stim sigur cine a comis fapta (falsul)
Din expertiza ce rezulta?

Alte discuții în legătură

Dovedirea infractiunii numai cu recunoasterea invinuitului oltul oltul am gasit textul de maj jos pe internet,este vreo lege la acest aspect? \\" Declaratia învinuitului poate contribui la aflarea adevarului dar numai daca se ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf la cererea inculpatului puncuskaa puncuskaa curtea de apel accepta solicitarea testului de poligraf la cererea inculpatului? intr un dosar suntem 2 inculpati si unul dintre noi a facut un ... (vezi toată discuția)
Recunoastere pe fond, nerecunoastere in apel puncuskaa puncuskaa am fost acuzat cu inselaciune si fals..am recunoscut totul si am fost condamnat conform art 320 ind1 vechiul cod penal....in apel pot sa fac o declaratie in ... (vezi toată discuția)