avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat sanatate

De ce acte am nevoie si unde trebuiesc depuse pt. ca sotia sa devina coasigurat in sanatate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanVtr , utilizator 13:01, 4 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Actele necesare coasigurarii sunt:
1. copie dupa cartea de identitate sau buletinul de identitate
2. document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie, certificat de nastere);
pentru asiguratii pensionari:
3. copie dupa decizia de pensionare;
4. copie dupa ultimul talon de pensie;
5. declaratie pe propria raspundere a coasiguratului ca nu realizeaza venituri proprii;
6. declaratia pe propria raspundere a asiguratului prin care aceasta declara ca il are in intretinere pe coasigurat
7. dovada achitarii contributiei la asigurarile sociale de sanatate la zi, de catre asigurat.
Adeverinta este valabila 3 luni.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar de invaliditate, sotia poate fi coasigurat? ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Sotia unui pensionar pe caz de boala poate beneficia de asigurare de sanatate? daca da, ce trebuie facut ca sa devina coasigurata? multumesc (vezi toată discuția)
Coplata CristineO CristineO Soacra mea nu are pensie, a lucrat 5 ani, socrul meu este singurul care are pensie, si soacra mea este coasigurat, intrebarea mea este cei 5, 5% de unde se ... (vezi toată discuția)
Coasigurare nanonano nanonano Buna ziua , As dori sa stiu in ce conditii o pot lua pe mama mea coasigurat. ce acte imi sunt necesare atat mie cat si pentru mama . exista posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)