avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi pe concept website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi pe concept website

Vreau sa realizez un site, concept nou in Romania, dar care exista deja in alta tara.
Trebuie sa le cer aprobarea pentru abordarea conceptului lor, chiar daca este in alta limba?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 00:16, 5 Iunie 2009
Daca acel concept nu este inregistrat ca fiind protejat cu drept de autor, nu trebuie, daca este, da.Puteti incerca inregistrarea conceptului la OSIM si acolo ve-ti afla exact care este statutul celui strain.
Am inteles, am sa fac demersurile necesare ca sa aflu.

Multumesc
Conceptul respectiv nu este protejat de legea drepturilor de autor.

De exemplu avem conceptul de site de microlicitatii care a fost o ideea originala dar odata ce a fost facuta publica ideea a fost preluata de oricine a avut interesul.

Acum daca clonati efectiv respectivul site cu tot cu combinatii de culori, elemente grafice si alte elemente de interfata originale - aici pot fi incalcate mai multe drepturi ce tin de proprietatea intelectuala.

Preferabil sa nu folositi denumireasiteluistrain.ro. Intr-un eventual litigiu arbitrat de WIPO puteti pierde domeniul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inregistra un concept? Miru Miru Buna ziua, conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in ... (vezi toată discuția)