Am o Intr. Ind. pe care am abonamente Orange. La unul din abonamente este expirata termenul de prelungire contractuala de mai mult de un an , adica din 2013. As dori sa renunt adica sa reziliez /sa renunt la contractul respectiv fara preaviz ( sau cu termen imediat) se poate ? As dori sa stiu daca exista o lege sau o grupa de lege care reglementeza relatiile contractuale in Romania si daca aceasta lege se poate suprascrie de reguli interioare ale unei firme ?
Cu respect Tassaly
Va trebui sa verificati continutul contractului expirat - cautati clauze de prelugire tacita / automata etc. si eventuale penalitati.
Normele privind contractele sunt codul civil si unele legi speciale in functie de tipul de contract. Ele nu pot fi incalcate de contract, insa contractele pot detalia aspecte cre nu sutn prevazute in lege, sau care nu sunt prevazute in detaliu in lege. Prin legi este lasata partilor o destul de mare libertate de a-si negocia si detalia clauzele, mai ales cu privire la durata contractului si prelungirea tacita / automata la contractele de prestari servicii.
La dvs. sunt 99% sigur ca va prima ceea ce este pevazut in contract, pentru ca nu ma astept sa incalce vreo lege.