avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire cont

Buna ziua, bunica mea a decedat si inainte sa moara l-a imputernicit pe unchiul meu (ginerele ei) pe un cont bancar.Intrebarea mea este bunicul meu mai are vreun drept asupra acelui cont? A fost la banca si nu au vrut sa ii spuna nici macar suma aflata in cont.Ce ar putea sa faca bunicul meu sa se poata folosi de banii respectivi avand in vedere ca a aflat de ce a facut bunica mea numai dupa decesul acesteia si tot de atunci unchiul scoate regulat bani din acel cont.
Cel mai recent răspuns: cafeaculapte , utilizator 16:01, 3 Noiembrie 2014
ma indoiec ca banca nu stie ca de 5 ani , titularul a decedat...
Nu am spus nicio clipa ca banca stie sau nu stie ca bunica mea a decedat. Intrebarea a fost clara : ce poate face bunicul ( daca poate face ceva ), daca are vreun drept asupra contului in care titular era bunica mea si imputernicit unchiul meu.
bunicul , clar nu are nici un drept asupra contului in momentul de fata.
trebuie dezbatuta sccesiunea , abia apoi cu dreptul de mostenire va beneficia de acest privilegiu.
am bifat faptul ca banca chiar nu stie ca titularul contului a decedat de 5 ani ? chiar ma indoiesc de acest aspect....
de ce nu s-a dus nimeni la banca cu o copie a certificatului de deces al titularului contului ?
imputernicitul banuiesc ca are ceva tentacule in banca...
Da...fiul ginerelui imputernicit ( adica nepotul bunicului), lucreaza la acea banca( ca sa explicam "tentaculele"cum bine le-ati numit) Bunicul abia acum a aflat de ce a facut bunica. Va multumesc frumos pt raspunsuri. O sa ii expilc varianta succesiunii, poate va fi de acord.
fiul ginerelui imputernicit , va avea de dat explicatii multe . nu prea pare doar coincidenta .
ginerele imputernicit va avea dosar penal pentru multele actiuni ale dansului ... la fel si fiul acestuia ....fals , uz de fals , fals intelectual
faptul ca cei doi au ascus decesul titularului...nu pare a fi o simpla sa-i zicem necomunicare .
faceti demersurile necesare pentru intocmirea dosarelor celor 2 ...si apoi dati si banca in judecata .

Alte discuții în legătură

Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)