avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordin 119/2014
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordin 119/2014

Buna ziua!
Art. 6 lit. b) din anexa la Ordinul 119/2014 se aplica si unitatilor de productie aflate deja in functionare la data intrarii in vigoare a prezentului ordin?
Art. 6 lit. b) din anexa la Ordinul 119/2014 se aplica unitatilor de productie care functioneaza in blocuri de locuinte care din constructie sunt prevazute cu parter cu destinatie de spatiu comercial?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: cbo , utilizator 17:23, 29 Octombrie 2014
Noile dispozitii se aplica tuturor unitatilor prevazute la art 5,6 din ordinul nr 119/2014,sub sanctiunea
Art. 3

Nerespectarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei atrage răspunderea disciplinară, administrativ-materială, civilă ori, după caz, penală, în sarcina persoanelor vinovate de abaterile săvârşite.
După ce am lecturat anexa la care faceti referire, aș înclina să spun că aceasta nu vizează unitățile deja aflate în funcțiune, ci s-ar referi la cele care se vor inființa.
Cel putin in Bucuresti,am cunostiinta sa se aplicat sanctiuni in temeiul ordinului nr 119/2007 la unitate de productie panificatie,care deruleaza activitate de la darea in exploatare a imobilului
In cazul in care Ordilul 119/2014 s-ar aplica doar pentru viitor, precum presupuneti, avem o baza legala care sa protejeze locatarii de zgomote, vibratii, miros etc ce vin de la astfel de unitati de productie? SANEPID nu m-a ajutat, desi masuratorile lor arata ca nivelul de zgomot din locuinta mea depaseste limita legala admisa!

Multumesc, Ynocentta! Este un lucru bun ca se aplica prevederile ordinului si ma bucur sa aflu asta! Am tot cautat pe net si intrebat intr-o parte si-n alta daca cineva face ceva cu Ordinul asta si n-am aflat nimic pana la tine! Sper sa aud in curand ca "se misca" lucrurile si prin alte parti ale tarii!!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La aproximativ 10 metrii de locuința mea se construiește o spălătorie auto. Ionutt22 Ionutt22 Buna seara! Lângă casa mea, la aproximativ 10 metrii de locuința mea se construiește o spălătorie auto. Cei care fac asta nu a nevoie de acordul meu, ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre o casa si un service auto danapet danapet Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)