avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proceduri operationale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proceduri operationale

ma poate ajuta cineva? am de intocmit procedura operationala a activitatii biroului juridic din cadrul unei primarii!!! astept sugestii, idei!!! multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 15:03, 14 Iunie 2009
Procedura operationala respecta formatul cadrul aprobat. In cadrul acestea trebuie sa indicati documentele de referinta, sa alocati responsabilitati specifice utilizatorilor, sa prezentati modul de lucru specific, formularele ce trebuie utilizate, inregistrarile care trebuie facute, timpul si locul de pastrare si de arhivare, si orice alte detalii, schite, harti care pot usura activitatea se elimina eventualele neconformitati, omisiuni sau greseli care sa conduca la activitati inutile.
cozi a scris:

ma poate ajuta cineva? am de intocmit procedura operationala a activitatii biroului juridic din cadrul unei primarii!!! astept sugestii, idei!!! multumesc!!!

Ma scuzati, dar mi se pare cel putin ciudat ca activitatea unor juristi sa se desfasoare conform unei proceduri operationale. In fond, juristii nu lucreaza la norma, ci cu capul. Intocmirea unor acte depinde de gradul lor de dificultate, de actele normative si de literatura de specialitate care trebuie studiate pentru ca actele respective sa corespunda din punct de vedere calitativ, nu cantitativ!

In esenta, procedura pe care urmeaza sa o intocmiti nu trebuie sa incalce prevederile Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic si Statutul profesiei de consilier juridic publicat in M.O. nr. 684/2007.

Ce... idei au primarii despre activitatea consilierilor juridici!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ma scuzati, dar mi se pare cel putin ciudat ca activitatea unor juristi sa se desfasoare conform unei proceduri operationale. In fond, juristii nu lucreaza la norma, ci cu capul. Intocmirea unor acte depinde de gradul lor de dificultate, de actele normative si de literatura de specialitate care trebuie studiate pentru ca actele respective sa corespunda din punct de vedere calitativ, nu cantitativ!

In esenta, procedura pe care urmeaza sa o intocmiti nu trebuie sa incalce prevederile Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic si Statutul profesiei de consilier juridic publicat in M.O. nr. 684/2007.

Ce... idei au primarii despre activitatea consilierilor juridici!

In primul rand nu e vorba de o procedura care sa respecte prevederile Legii nr. 514/2003 ci doar modul de lucru specific compartimentului. Deci trebuie identificate procesele specifice (date de intrare, iesire), compartimentele care sunt supuse reglementarilor legislative, trebuie nominalizate persoanele care intocmesc, verifica si aproba conformitatea acestora şi responsabilitatile fiecarui angajat inclus in proces, atat din cadrul biroului, cat si din afara (regululi specifice care trebuiesc respectate de cei care elaboreaza, verifica si aproba documente ce intra si ies de la compartimentului juridic. Deasemeni, trebuie stabilit circuitul documentelor si registele de intrare / iesire.

In al doilea rand, nu e vorba de ideile primarilor, ci de cerintele ISO 9001, respectiv a consultantilor care vor sa implementeze un sistem de management al calitatii.
:offtopic:

@QCERT

Doamna, sunt sigura ca va cunoasteti profesia foarte bine dar lasati-ma pe mine sa stiu daca intocmirea unei proceduri operationale in privinta modului de desfasurare a activitatii consilierilor juridici are sau nu vreun sens.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

:offtopic:

@QCERT

Doamna, sunt sigura ca va cunoasteti profesia foarte bine dar lasati-ma pe mine sa stiu daca intocmirea unei proceduri operationale in privinta modului de desfasurare a activitatii consilierilor juridici are sau nu vreun sens.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Stimata doamna,
Tocmai, am explicat in mesajul de mai sus ca nu e vorba de activitatea in sine a persoanei / consilierilor juridici ci a biroului juridic. Imi pare rau ca nu ati inteles diferenta.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
SC QCERT SRL , Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Documentele consilierului juridic Brokeru22 Brokeru22 ce documente(registre, condici, etc.) trebuie sa aibe un consilier juridic in cadrul unei institutii publice? daca nu are niciun document si nicio evidenta ... (vezi toată discuția)