avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj-mutare ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj-mutare ipoteca

Buna ziua,
Sunt titularul unui credit ipotecar pe care il plateste fosta mea sotie in urma intelegerii verbale prin care ea a ramas sa locuiasca in casa in care am convietuit impreuna pana la divort,eu cumparandu-mi ulterior alta casa.Cum pot sa procedez legal ca ea sa mute ipoteca de pe numele meu pe al ei.Mentionez ca nu vrea sa mai plateasca creditul iar banca m-a somat ca se va indrepta asupra veniturilor si bunurilor mele. Casa in care locuieste ea este pe numele ei iar ipoteca este pusa pe un teren ai carui proprietari suntem amandoi,eu detinanad o cota foarte mica din teren.
Multumesc
Nu puteţi schimba ipoteca pusă pe imobilul bun comun cu o ipotecă pe un alt bun imobil, decât cu acordul soţului coproprietar şi al băncii, în condiţiile impuse de bancă!
In urma partajului instanta va stabili cotele ce revin fiecarui sot din masa partajabila. Dvs puteti achita ratele pana la solutionarea cererii de partaj, solicitand instantei obligarea fostei sotii la restituirea sumei achitate. Ulterior, avand o hotarare definitiva, puteti solutiona problema cu banca.
Incercati o negociere fortand un partaj. Totusi, daca doamna nu isi permite creditul, cred ca nu e chiar util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori cristh cristh In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)