Buna ziua,
Un prieten a incheiat un contract pentru crearea unui site cu o anumita aplicatie. A facturat un avans pe care l-a si incasat. Termenul de predare era 23 octombrie...termen pe care acesta nu l-a respectat, lucrarea nefiind gata... Beneficiarul lucrarii a renuntat verbal l-a contract, amenintand ca v-a depune plangere la politie de inselaciune, As dori sa va intreb daca se poate considera ca este o inselaciune, si care ar putea fi consecintele. El doar nu a respectat termenul si se obliga sa restituie avansul...
Va multumesc
Asa i-am spus si eu, ca nu cred ca poate fi inselaciune...
In contract are clauza de reziliere a contractului in caz de nerespectare a termenelor sau conditiilor contractuale... dar nu a fost notificat de catre beneficiar... i s-a comunicat doar pe mail ca poate sa-si bage undeva contractul si sa restituie imediat avansul , ca el depune plangere de inselaciune la politie...etc...
Sa ii trimita o notificare prin care sa il invita la sediu pentru a lamuri toate neintelegerile. Daca nu a respectat clauzele de reziliere inseamna ca inca nu e reziliat contractul. Sa semneze rezilierea prin care sa declare ca numai are nicio pretentie de la Prestator si apoi ii restituiti avansul. Daca nu scrie ca nu mai are pretentie procedati exact cum scrie in contract. Daca nu scrie ca ii returnati avansul nu il returnati pana nu clarificati situatia. Nu are sens sa faceti tot ce vrea el si apoi sa va mai si creeze probleme.
Se considera..
jonelsorel
fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)