avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum plata pensie alimentara stabilita la salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum plata pensie alimentara stabilita la salariul minim pe economie

Buna ziua !.....
As dori sa va dresez o intrebare in urma careia sa incerc sa ma lamuresc asupra unui aspect. Minorul pe care il reprezint are o pensie de intretinere care ii este platita in urma unei hotarari judecatoresti care suna asa, citez paragraful din hotarare: paratul va plati un cuantum lunar de 16.5% raportat la salariul minim pe economia nationala, incepand de la data introducerii actiunii si pana la majoratul minorei".
Mentionez faptul ca am cerut in instanta plata la salariul minim ptr ca tatal minorei a sustinut si sutine ca nu este angajat si nu are surse de venit.
Nelamurirea mea este de calcul efectiv......adica 16.5 % se aplica la salariul minim actual de 900 lei ( rezultand astfel o pensie de 144 lei )......sau la salariul mimim net ( care este alocat sa zicem unui salariat al carui salariul brut este scris in contract 900, in urma deducerii tuturor cheltuielor angajatorului...rezulta un salariu mai mic evident). va multumesc! PS mentionez inca odata ca hotararea judecatoreasca nu mentioneaza decat formularea ...."salariul minim pe economia nationala......"
Cel mai recent răspuns: evelineconstantin , utilizator 15:51, 30 Octombrie 2014
Nu exista un salariu minim net. Acesta se stabileste de catre guvern doar in cuantum brut.
va multumesc frumos ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie sustinere familie monoparentala ContSters161958 ContSters161958 Buna ziua, am aflat de acordarea alocatiei ptr familia monoparentala daca venituriel nete lunare realizate pe mebru de familie sunt pana la salariul minim net ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere leonora leonora :(( Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ... (vezi toată discuția)
Poprire contract 2 ore CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Cum interpretez din punct de vedere juridic art 729 din codul civil la un ctr de 2 ore? 3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic ... (vezi toată discuția)