avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Receptia unei case - executie deplorabila si incompleta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Receptia unei case - executie deplorabila si incompleta

In luna iulie am inceput cu o firma constructia propriei case.
S-au purtat negocierile, s-a conturat contractul, ca la semnare antreprenorul sa vina cu el gata printat, ca ulterior, dupa ce am semnat de buna credinta, sa observ ca atat suma cat si multele clauze erau modificate ori eliminate total, insa sa zicem ca nu aici este marea problema.
Pe masura ce constructia evolua am cerut devize intermediare de lucru, devize din care cu stupoare am observat ca , la jumatatea constructiei fiind, bugete precum cel de fier erau deja peste bugetul total alocat casei si cu toate acestea s-a continuat.
Ajungandu-se la mansarda si fiind sub presiunea unui termen de executie s-a decis a se decofra total planseul turnat de nici o saptamana macar, fapt ce evident a dus la curbarea planseului.
In toata casa erau evidente segregari ale stalpilor. Am sesizat acest lucru antreprenorului, dansul procedand a le "corecta" cu adeziv de bca, nu cu ce era firesc a o face.
Scarile interioare sunt doar pe hartie, dansul considerand ca nu era cazul sa le construiasca.
Peretii si grinzile ce au o deviere foarte vizibila de la verticala mi se spune ca doar mi se pare mie. Profile U si blocuri de bca lipite intre ele cu spuma este doar imaginatia mea. Inaltimea totala a casei depasita cu mult fata de cat sunt autorizat plus multe altele.
Ca si cum cele de mai sus nu erau suficiente, in luna octombrie ma trezesc trimis prin posta cu niste facturi suplimentare ce se adresau unor modificari facute in luna iunie si ce aveau termen maxim de plata tot luna iulie. Continuand epopea facturilor, ulterior primesc 2 facturi cu chitante atasate aferente unei plati cash si inca o factura cu termen de plata aferenta unui transfer bancar. La inca o saptamana distanta primesc un alt plic unde aceste ultime 3 facturi erau stornate, altele 2 erau anulate, suma aferenta acestora fiind cumulata intr-o ultima factura. In acest ultim plic, constructorul mi-a expediat si o convocare pentru incheierea p.v.-ului de receptie finala direct si nu la terminarea lucrarilor in data de 13 oct si in care tine sa specifice ca lucrarile au luat sfarsit pe 5 sept, cu toate ca in data de 25 sept se turnau treptele de la intrarea in casa, casa fiind inca la stadiul de structura. Deasemenea, in acelasi document, mentioneaza faptul ca in data de 19 sept mi-a solicitat via email (nu printr-un document scris si confirmat de catre mine cum spune HG 273) convocarea comisiei pentru receptia finala.
Se intruneste "comisia" in data de 13 oct, ca la nici 15 min de la inceperea discutiilor, constructorul si a sa echipa sa paraseasca subit si fara nicio explicatie intrunirea. La distanta de o saptamana primesc prin posta un plic ce continea printre multele facturi si un p.v. de terminare a lucrarilor datat 13 oct si unde presedinte de comisie era constructorul, 2 angajati de-ai sai "martori", eu si proiectantul. In conditiile in care in rubricile destinate comentariilor nu existau contestatii ori comentarii, in dreptul meu si al proiectantului figureaza ca am refuzat sa semnam fara absolut nicio motivatie suplimentara (destul de logic ca nu aveam cum sa semnam cat timp acest pv a fost facut in lipsa noastra). Tot in acelasi plic se regaseste si o factura datata 14 oct unde tine sa specifice faptul ca "lipsa p.v. la terminarea lucrarilor", asta in conditiile in care tot al a emis acest p.v.
Detalii ar fi cu mult mai multe insa problema mea mare este ca nu sunt dispus sa receptionez o epava in conditiile in care eu am contractat totalmente altceva.
Va rog sfatuiti-ma ce sa fac in situatia in care ma aflu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maxx_maxxx2004 , utilizator 22:39, 30 Octombrie 2014
In baza clauzelor initial convenite in contract,notificati oficial constructorul,sub sanctiunea obligarii la cheltuieli aferente solutionarii prin instanta de judecata
Multumesc pt raspuns!
Am facut deja acest lucru, constructorul a ignorat, ba mai mult incearca sa-mi bage pe gat casa printr-o receptie la terminarea lucrarilor, lucrarile nefiind terminate. (de ex casa nu are scari)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comercial- obligatie de a face ContSters189303 ContSters189303 Buna ziua, In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire proprietate ioanatodi ioanatodi Se va demola o cladire a firmei , proprietate , si am primit un deviz de demolare pentru a-l inregistra . Ideea e ca nu m-am mai confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Neconvocare comisie receptie anna2000 anna2000 conform hg 273/1994 am comunicat investitorului data terminarii lucrarilor si am solicitat convocarea comisiei de receptie. vremea trece, comisia ... (vezi toată discuția)