avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda circulatie

buna ziua.am primit acasa o instiintare de la politie ca trebuie sa predau permisul deoarece am facut cumul de puncte 17 mai exact. am fost la politie sa cer lamuriri deoarece eu aveam la cunostinta doar 11 puncte un proces verbal de 6 puncte fiind inexistent. acest proces verbal apare doar in baza de date a politiei. la finante nu apare iar mie nu mi s a adus la cunostinta de existenta lui. intrebarea mea este:
1 Ce pot face in acest caz ?
2 Acasa nu am primit nimic, ma refer recomandata sau afisare.
3 Am inteles ca termenul de afisare este de 30 de zile de la data contraventiei ce nu stiu este daca sunt 30 de zile lucratoare sau calendaristice.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jericho33 , utilizator 18:58, 30 Octombrie 2014
30 de zile calendaristice.
Termenul este de 30 de zile lucratoare
art.26 din OG nr. 2/2001 alin.(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.
Daca ar fi vorba despre zile lucratoare ar fi specificat 30 de zile lucratoare care duc de fapt la aproape luna si jumatate calendaristic.
Parerea mea este ca e vorba despre o luna calendaristica si nu lucratoare.:D
si cum pot scapa de cele 6 puncte din cazierul rutier daca nu exista nici un proces verbal ( nici acasa primit,nici la finante)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat George93GL George93GL Buna ziua. Procesul verbal(amenda,politia rutiera) nesemnat ajunge in mod normal acasa in maxim 30 de zile pentru a nu fi lovit de nulitate absoluta.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)