Buna ziua
In data de 20 oct 2014 am fost instiintata de banca ca mi-a fost blocat cont ul de pensie in baza unei executari silite de care nu am luat act de cunostinta,aceasta facandu-se in baza cnp ului meu.Mentionez caci cu 5 ani inantea procesului care s-a derulat fara sa primesc vre-o citatie sau sentinta, mi-am schimbat numele si adresa in urma unui divort si acest lucru il cunostea reclamantu fiind varul meu caruia i-am ingrijit mama sora tatalui meu el nevenind in tara nici la inmormantarea acesteia dar dandu-ma in judecata pentru o factura de energie electrica de 600 lei consum inregistrat in timpul vietii mamei lui si pe care nu i-odatoram.
Problema este ca procesul fiind pe alt nume eu nu m-am putut apara iar acum m-am trezit in acesta situatie cumplia in care debitul pretins de reclamant reprezinta o suma infima comparativ cu dobanzi penalitati onorarii si cheltuieli de executare impuse mie la plata.Va rog sa-mi comunicati daca executarea s-a facut legalin baza cnp si nu a sentintei judecatoresti si daca eu mai pot face vre-un demers in aceasta faza
Va multumesc
cu respect
Executarea silita se demareaza la cererea creditorului si in baza hotararii judecatoresti definitive
Daca apreciati ca nu a fost respectata procedura,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Concret insa,chiar daca invocati schimbarea numelui si a domiciliului,nu puteti proba incalcarea procedurii-citatiile fiind comunicate la vechea adresa,respectiv instanta s-a achitat de obligatia parcurgerii procedurii de citare cu datele comunicate in plangere
In fapt este vorba un debit necontestat,despre aceleasi parti,acelasi debitor=dvs,care datorita unor evenimente a-ti schimbat numele si domiciliul
Intrebarea este daca executarea se face cu Cnp si nu dupa numele din sentinta, de ce nu s-a facut si o somatie tot in baza Cnp lacare din cate stiu nu este acces decat cu acordul titularului acestuia.
va multumesc
Somatia se completeaza cu date de identificare debitor=CNP date de identificare unice chiar si in cazul schimbarii numelui-independent de vointa acestuia
Iar executorii pot afla CNP-ul persoanelor de oriunde, chiar si fara acordul acestora - pana la urma sunt organe ale statului insarcinate cu executarea silita a hotararilor judecatoresti.
Sentinta invalidata
marfan
Buna ziua,
Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)