avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Registrul operatorilor intracomunitari

Buna ziua,
Am o societate comerciala, sunt unicul asociat si voi avea activitati cu terte companii din UE. Societatea nu este inregistrata in scopuri de TVA, nefiind platitoare de TVA.
Pentru a putea oferi servicii companiilor din UE sunt obligat sa inregistrez societatea in scopuri de TVA si sa o inregistrez in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI sau daca nu depasesc plafonul de 1000EUR, nu mai este necesar?
Va multumesc!
Florin Crutan
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 19:35, 30 Octombrie 2014
pentru operatiuni intracomunitare trebuie sa va inregistrati in ROI.Plafonul de 10000 euro este pentru achizitii/livrari bunuri intracomunitare .Pentru servicii trebuie sa va inregistati daca nu sunteti platitor de TVA in conformitate cu art 153 indice 1 Cod Fiscal ca platitor TVA pentru operatiuni intracomunitare,daca sunteti platitor de TVA este de ajuns inregistrarea in ROI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)