avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare,solicit chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare,solicit chirie

In urma partajului, eu am obtinut casa.L-am evacuat pe fostul sot dupa 1 an de zile.
A stat in casa fara sa-mi plateasca chirie, a refuzat sa semneze vreun contract de inchiriere.Pot cere in instanta chirie? Cum?Cer chirie de la data sentintei de partaj sau doar de la inscrierea casei pe numele meu la cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:36, 30 Octombrie 2014
se pot cere daune pt lipsirea de folosinta - contravaloare chirie lunara, de la momentul in care s-a dat hotararea(irevocabila) prin care vi s-a atribuit imobilul si pana in momentul cand fostul sot l-a parasit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de retentie ContSters292785 ContSters292785 daca am divortat si casa e bun propriu al meu fostul sot are dreptul sa mai locuiasca la mine in casa pana la finele partajului?adica vreo 2-3 ani ? Nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Partaj cu rata prima casa Malina Ienciu Malina Ienciu Cum pot proceda in urmatoarea situatie: apartament cumparat cu prima casa. Rata lunara de 200 de euro. In anul 2015 se pronunta divort prin notar, dar fara ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)