avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... SE POATE A DOUA FACULTATE IN ACEEASI UNIVERSITATE,FARA ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

SE POATE A DOUA FACULTATE IN ACEEASI UNIVERSITATE,FARA PLATA SI CU BURSA

Am o mare nedumerire, ca cineva se lauda ca face a doua facultate fara plata,imediat dupa materatul primei, prima era cu plata, si acum are si bursa,la a doua facultate, e vorba de UBB CLUJ, plus studentul este asociat la firma parintilor unde activeaza si are venit.
Copilul meu, nu a putut face acelasi lucru in urma cu 6 ani, la ARAD,alta facultate ,alte reguli.
Va rog elucidati ma
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:58, 31 Octombrie 2014
Fiecare universitate are politica sa. Totuși, pentru bursa trebuie sa îndeplinești anumite criterii. Din câte stiu, bursele se dau de la o anumită medie, nu pentru ca mai face o facultate in cadrul aceleași Universitati.
Fiecare universitate are politica sa.

E lege, doamna, n-are nicio legatura cu politica universitatii.
Legea Educatiei Nationale 1/2011, Art. 142:
(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.

@zefirzefir
Fiecare persoana are dreptul la un ciclu de studii din cele enumerate mai sus, finantate de stat. Daca a facut prima facultate cu taxa sigur ca are dreptul la a doua bugetata, nu conteaza ordinea in care le face. De ce credeti ca al dvs. copil a fost nedreptatit, era aceeasi situatie (prima facultate cu taxa)?
In legatura cu bursa, probabil beneficiaza de bursa de studiu, merit sau de performanta, in functie de note. Doar bursele sociale sunt acordate in functie de venit.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar facultate shadowW shadowW :(Buna. Am fost admisa la o facultate,la buget,am semnat contractul, dar nu mi-a placut si dupa 2 luni(adica la sfarsitul lui noiembrie mi-am retras dosarul) ... (vezi toată discuția)
Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)