avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita creanta

Buna ziua.
In anul 2008 am facut o descoperire de card la ING de atunci am ramas fara servici si nu am mai putut sa achit "ratele" la descoperire.
Din anul 2008 si pana acum nu am mai primit nimic din partea celor de la ING.
In cursul zilei de 30/10/2014 am fost informat de catre o cunostinta din cadrul serviciu de taxe si impozite din municipiul in care locuiesc ca le-a sosit o cerere de la un anume executor judecatoresc pentru a il informa cu privire la bunurile mele mobile si imobile.

Intrebarea mea este datorita faptului ca ultima plata catre ING dateaza din 2008 acea datorie nu sa prescris? Pentru ca din cate stiu eu prescrierea are un termen de 3 ani.

Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: claubal , utilizator 23:27, 23 Ianuarie 2015
Rog a se vedea :

[ link extern ] /

precum si

art 18 din [ link extern ]

cristi111us a scris:

Rog a se vedea :

[ link extern ] /

precum si

art 18 din [ link extern ]




Mai pe intelesul oamenilor de rand?

P.S Ieri in data de 11.11.2014 s-a inregistrat si contestatia la executare .
Sunt curios ce se va intampla, va voi tine la curent .
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
bondaru18, utilizator
bondaru18 a scris:


Mai pe intelesul oamenilor de rand?



"Aspectul" semnalat de dvs este intr-adevar putin deplasat , insa perfect legal - a se vedea art 665 alin 2 NCPC :
"Cererea de încuviinţare a executării silite se soluţionează de instanţă în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea acesteia la judecătorie, prin încheiere dată în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 48 de ore, iar motivarea încheierii se face în cel mult 7 zile de la pronunţare."

P.S: La momentul solutionarii cererii de incuviintare a executarii silite, creditorul nu prezinta decat actele care sunt in folosul sau, a.i. instanta nu are de unde sa stie daca prescriptia respectivului drept a fost implinita sau nu .
Chiar daca datoria pretinsa de creditor este mai veche de 3 ani, instantele incuviinteaza executarile silite, neavand de unde sa stie daca au existat (sau nu) intreruperi ale prescriptiei

Ulterior, pe calea contestatiei la executare dvs puteti invoca si dovedi contrariul (asa spunea si articolul indicat in link-ul precedent "pot invoca".

Multumesc frumos pentru raspuns.
Intre timp m-am documentat si deja intelesesem despre ce este vorba.
Ca sa argumentez putin ce am semnalat mai sus , este oarecum °neclar° acest aspect deoarece nu inteleg un lucur instanta de judecata ar fi trebuit sa cheme (citeze) ambele parti pentru a argumenta sau proba stingerea creantei (datoriei) dupacaz, sau nu.
In acest aspect s-ar fi dat da sau nu , de ce sa plimbam oamenii si sa blocam instantele de judecata deja aglomerate ca sa facem o data aprobarea executari si dupa contestarea plus ca taxele , avocati, copii-le si asa mai departe .
Vi se pare normal? Mie ca cetatean al Romaniei nu mi se pare normal dar atunci cand v-oi auzi ca instantele de judecata dau termene enorme voi sti si cine poarta vina , este simplu fix din cauza legi se intampla blocajele de care se lovesc in primul rand instantele si nu in ultimul rand oamenii care apeleaza la instantele de judecata .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Buna ziua , revin cu °rezolvarea° situatiei daca o pot numi asa.
Dupa ce sa dat primul termen de judecata mi sa pus in vedere achitarea taxei de timbru si alte taxe , cea ce ma ducea la plata a mai bine de 65 % din valoarea creantei asa ca dupa ce m-am consultat si cu avocatul am ajuns la ideea ca nu este cazul sa continui deaoarece nu avea sens.
Motivul este simplu: Decat sa stau sa bat tribunalele si sa pierd timpul meu si al altora si plus ca nu se stia care va fi sentinta am hotarat sa renunt si sa mi se impute poprire pe pensie deoarece nu aveam posibilitatea sa platesc si taxele care ma duceau mai mult de 65% din suma plus ca avocatul mi-a spus ca nu are rost deoarece la mine in localitate nu sa castigat nici o speta de gen deaorece judecatori nu au prea multa cunostinta in astfel de cauze si nu °se complica° . Cea ce este adevarat, din pacate asta este justitia din Romania.

Toate cele bune.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
bondaru18, utilizator

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache Contractul de credit bancar, care are mentiunea \"prezentul contract reprezinta titlu executoriu\", pentru a putea fi executat si inainte de cererea de ... (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)