avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Defaimare online si insulte din partea unui individ ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Defaimare online si insulte din partea unui individ rau intentionat.

Este vorba de calomnierea online la care apeleaza cand doreste sa santajeze, ameninte si defaimeze imaginea altora postand public tot felul de materiale ori secrete umilitoare despre acei nevinovati.Sunt intr-o situatie foarte neplacuta de cand a postat imagini(editate) si videoclipuri interpretate gresit in care apar ridicol si umilit.Am dovezi in cazul de fata cu care m-as putea prezenta la politie dar dilema mea este ca nu prea am martori, doar cei care au ras pe seama mea prin acele materiale.Cum raportarea unui abuz online nu este in totala atentie a mai multor site-uri in general, tocmai in unul dintre ele mi s-a recomandat sa apelez la politie.Numele si adresa individului le stiu,dovezi am,martori,incert,care ar fi sansele pentru ca eu sa pot castiga intr-un caz in care cu rea credinta un asemenea individ loveste in persoana mea?
Mi s-a recomandat sa apelez la un avocat in privinta asta,din moment ce pot actiona o persoana ca asta doar conform codului civil,dar daca trece la amenintari si santaj(amintite mai sus) se considera fapta penala.Pot face ceva doar CREZAND ca nu-mi va spune nimic si le va publica intr-o alta parte a internetului(o lume mare) de care eu nu stiu nimic? Sunt cam indecis dar daca voi observa un mic semn normal ca voi face tot posibilul sa rezolv cu politia.Cel mai rau pe internet ma enerveaza ca sunt si vor fi mereu indivizi ascunsi care sa deranjeze prin cele mai mici semne viata altora.Folosesc tactici de intimidare care nu se pot raporta la politie si te trezesti cu surprize cand ti-e lumea mai draga.Ca sa explic mai amanuntit,cineva care a omorat un animal al strazii si baga hoitul in casa lui vrea sa lase impresia ca va ramane acolo si ca nu va taia celelalte parti ale hoitului sa le raspandeasca intr-o noapte la usile celorlalte case,dar in ascuns o face.As dori foarte mult niste sfaturi,va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
Artmon43, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce prejudicii sa trec in plingerea penala? Costica33 Costica33 Scriu acum o plingere penala impotriva unui individ care m-a agresat (imbrincit, impiedicat sa ies din lift, prins de haine si de git), m-a injurat si a scris ... (vezi toată discuția)
Acuzat de calomnie Savag3 Savag3 Recent am fost acuzat de calomnie de catre firma unde am lucrat in toamna anului trecut, firma ce se ocupa cu crearea de pagini de internet. Cat am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Hartuire andreix19 andreix19 Buna ziua, De la un timp am inceput sa ma simt hartuita. Cu 5 luni in urma m-am despartit de fostul prieten si de atunci a inceput calvarul (el are 21 de ... (vezi toată discuția)