avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce prejudicii sa trec in plingerea penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce prejudicii sa trec in plingerea penala?

Scriu acum o plingere penala impotriva unui individ care m-a agresat (imbrincit, impiedicat sa ies din lift, prins de haine si de git), m-a injurat si a scris pe internet o scrisoare defaimatoare si plina de minciuni cu referire la persoana mea.
Nu stiu ce prejudicii sa trec in finalul plingerii. Am de la dvs. un model de plingere si nu stiu acolo ce sa scriu.
De asemenea, m-ar ajuta mult sa stiu articolele din codul penal la care se incadreaza faptele ticalosului.
Multumesc frumos, numai bine!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:48, 13 Martie 2010
Art. 180-lovirea si alte violente, calomnia, art. 206 si eventual lipsirea de libertate in mod ilegal.
Sper ca aveti si probe in vederea sustinerii afirmatiilor.In privinta daunelor morale, dvs. le apreciati, insa, instanta le va acorda, in functie si de convingerea sa, intr-un cuantum rezonabil.
Multumesc doamna avocata.
Nu m-am gandit la daune. Sa cer? Cat sa cer?=D>
Am doi martori care nu prea ar vrea sa se bage... Stiti cum e la romani. Am inteles ca pot fi citati oricum. Mai am o inregistrare video dar doar cu imagini, nu si sunet, s vede bine pe ea agresiunea.
Ceva probe am. Am mai sunat si la 112 care au venit insa in PV nu stiu ce au scris, nu cred ca au scris chiar ce am relatat eu ca mi s-a intamplat, au scris si ei ce au inteles ca s-a petrecut. Au fost si la agresor dupa ce au fost la mine, a mai zis si ala ceva minciuni ca doar trebuia sa se apere, nu?

Politistul de proximitate a zis ca se ocupa el de situatie, am asteptat, nu a facut nimic, zice sa vina sa-mi ia o declaratie. Pai el poate sa dea o amenda pentru contraventie. Pentru 100 - 200 Ron, agresorul ma mai bate, ma mai injura, ca doar se merita, are bani. M-am gandit eu ca tot plingerea penala e mai buna. Sa scriu in plingere ca solicit daune morale? Uitam, tot acest individ a scris mesaj defaimator, sub numele lui, la adresa mea, pe internet. Am scris si despre asta in plingere, am anexat mesajul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Costica33, utilizator
Da, nominalizati si martorii fiindca vor fi citati si trebuie sa se prezinte. Nu am idee daca proba video va va fi admisa, fiindca de regula aceste probe se incuviinteaza de instanta, la propunerea procurorului.
In orice caz, daca lucrurile s-a u petrecut precum spuneti, individul trebuie tras la raspundere, fiindca este clar ca e periculos.
Cu cateva saptamini in urma m-am trezit cu o pisica moarta la usa mea, pe pres, pe el l-am banuit si am facut prima plingere. Nu am avut martori si am retras-o.
Martorii citati si obligati sa vina, de obicei spun adevarul?
Ei au zis ca se tem de individ. De-aia ne bat si ne injura toti, ca toata lumea se teme...
Oricum ei se afla si pe inregistarea video. Stateau ca la teatru, nu au zis si nu au facut nimic, nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Costica33, utilizator
@Costica33
Respect opinia dvs
Anterior depunerii plangerii ,cantariti bine ,avantajele/dezavantajele,inclusiv sub aspectul circumstantelor,fondului pe care s-a produs evenimentul
Respect opinia distinsei colege care va dat sfaturi pertinente
La dvs este o situatie speciala in asociatie, care deja s-a cronicizat
In astfel de situatii,fara probe temeinice si indubitabile nu obtineti o solutie favorabila ,din contra o acutizare a demersurilor partii adverese ,care apreciaza solutia ca si razboi castigat

Alte discuții în legătură

Lovita, injurata, amenintata angelrain angelrain buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe ... (vezi toată discuția)
Ce ar fi trebuit sa faca politia romana? iata de ce nu functioneaza nimic! Costica33 Costica33 La cateva saptamini dupa ce m-am trezit cu o pisica moarta la usa mea, dupa ce am spus in sedinta ca un vecin a deteriorat liftul si ca ar trebui sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Mama agresata varga27 varga27 sotia mea si-a luat lucrurile cu sprijinul politiei luni,miercuri s-a intors la domiciliul mamei mele cu o persoana straina sa mai ia medicamentele pentru fata ... (vezi toată discuția)