avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce prejudicii sa trec in plingerea penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce prejudicii sa trec in plingerea penala?

Scriu acum o plingere penala impotriva unui individ care m-a agresat (imbrincit, impiedicat sa ies din lift, prins de haine si de git), m-a injurat si a scris pe internet o scrisoare defaimatoare si plina de minciuni cu referire la persoana mea.
Nu stiu ce prejudicii sa trec in finalul plingerii. Am de la dvs. un model de plingere si nu stiu acolo ce sa scriu.
De asemenea, m-ar ajuta mult sa stiu articolele din codul penal la care se incadreaza faptele ticalosului.
Multumesc frumos, numai bine!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:48, 13 Martie 2010
Este adevarat ca exista sansa ca ,din lipsa de probe temeinice, agresorul sa scape basma curata. Dar acest lucru nu presupune ca ori de cate ori ne confruntam cu astfel de situatii, sa pornim de la premisa ca oricum , dreptatea nu va fi de partea noastra si sa continuam sa ramanem expusi atitudinii unor indivizi ce reprezinta un pericol public. Eu insist ca martorii sa fie nominalizati, aceasta fiind singura sansa pentru a dovedi ceva, daca ei se tem pot cere protectie, iar daca vor depune marturie mincinoasa , si se va dovedi, vor fi trasi la raspundere. Daca am ramane in pasivitate, daca nu am apela la institutiile care au fost infiintate tocmai in scopul apararii drepturilor noastre, a tragerii la raspundere a acelora ce incalca normele de convietuire sociala, aceste lucruri vor continua la nesfarsit. Pedeapsa , cu rolul sau exemplificativ, preventiv, coercitiv, aplicata celor certati cu legea, va fi un exemplu pentru cei care se gandesc sa se joace cu linistea si siguranta celor din jur.
Mie in toata aceasta poveste, pe langa daunele morale pe care doreste userul sa le pretinda, mi se pare esential ca agresorul sa isi primeasca pedeapsa . Sau, daca va fi gasit cumva ca fiind cu ceva probleme de comportament ..deviant, iresponsabil , sa se ia masuri in vederea unui tratament medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovita, injurata, amenintata angelrain angelrain buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe ... (vezi toată discuția)
Ce ar fi trebuit sa faca politia romana? iata de ce nu functioneaza nimic! Costica33 Costica33 La cateva saptamini dupa ce m-am trezit cu o pisica moarta la usa mea, dupa ce am spus in sedinta ca un vecin a deteriorat liftul si ca ar trebui sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Mama agresata varga27 varga27 sotia mea si-a luat lucrurile cu sprijinul politiei luni,miercuri s-a intors la domiciliul mamei mele cu o persoana straina sa mai ia medicamentele pentru fata ... (vezi toată discuția)