avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin care nu colaboreaza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin care nu colaboreaza

Buna ziua
Acum 3 luni am cumparat un apartament si am inceput renovarea .Mentionez ca apartamentul are nevoie de renovare totala ,a fost neglijat de proprietar .Momentan am razuit toti peretii ,am schimbat geamurile , am dat jos caloriferele si am schimbat coloanele de la caldura din dormitoare.Atat ne-am permis pana acum.Cand am schimbat bucatile de pexal din coloana cu ppr ,am anuntat asociatia care mi-a spus verbal,sa vorbesc cu vecinul sa urc cu legatura la dansul pentru ca pexalul era fisurat si nu se putea face legatura.Am fost la dansii si au refuzat categoric sa-mi permita accesul pe motiv ca trebuie sa platesc eu tamplar (au mobila prinsa in perete exact in dreptul tevilor) si racordarea lor la calorifere.
Neavand alta posibilitate si pentru ca nu doream nici sa fiu acuzata de provocare de inundatii prin neglijenta intretinerii instalatiei din ap meu ,instalatorul a facut legatura de pexal cu ppr foarte aproape de tavan(strangea piulitele alea si crapa pexalul si iar urca putin).
Acum cand au dat drumul la apa pe tevi a curs si am oprit apa din subsol iar apartam nostru si al vecinei de la et 1 au fost inundate la dormitoare iar eu am fost inundata si in sufragerie si balcon de vecinii incapatanati. explicatia:au uitat puisorii deschisi.
Problema e la dormitoare unde nu se mai poate urca cu conexiunea pt ca e plafonul si ma lovesc de refuzul lor iar admin nu prea vrea (desi e coloana blocului)sa se certe cu ei pe motiv ca au fata in justitie.Tot ei ameninta ca ma dau in judecata pt ca nu au caldura .Iar eu daca merg la subsol si deschid caldura ma inund si eu si pe vecinii de la et 1 si parter cu bunastiinta.
Mentionez ca blocul are repartitoare,sunt si locatari care au centrala dar nu putem sa ne debransam legal pentru ca asoc are datorii.
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea proceda.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
ContSters335168, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:02, 31 Octombrie 2014
Cititi Legea 230/2007 unde se stipuleaza ca asociatia trebuie sa intervina in astfel de situatii.Nu va mai rugati de ei,faceti-le o instiintare scrisa cu confirmare de primire sau depuneti-o direct la sediu si sa va luati numar de inregistrare.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
praetorian, utilizator
Instalatia unde exista deicienta reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Pe de alta parte,L nr 230/2007 prevede

Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu.
Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
problema țeavă de caldura comuna Laura_aruaL Laura_aruaL Buna seara! In weekend, seara țeavă de caldura din apartament,( consider ca face parte din parti comune) , e teavă comuna care duce caldura spre etajele ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)