avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un teren, 2 proprietari!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un teren, 2 proprietari!

va salut!am cumparat un teren intravilan acum 2 ani pt care am carte funciara,intabulare si platesc impozit.o persoana a dorit sa cumpere de la mine acel teren,a cerut extras de carte funciara,totul ok,la primarie am cerut certificat fiscal,nicio problema..persoana care doreste sa cumpere de la mine a stat de vorba cu unul dintre vecini,care i-a spus ca are acte pe acelasi teren si plateste impozit la primarie.am vazut si eu acele acte si culmea avea contract de vanzare-cumparare si schita cadastrala aceiasi pe care o am si eu dar cu numere cadastrale diferite,dar nu are carte funciara.mentionez ca actele de vanzare cumparare au fost perfectate de acelasi notar,la care am fost astazi si cautand in arhiva sa,si gasind acele contracte,notarul mi-a motivat ca din punct de vedere legal sunt ok ambele acte(doar notarul le-a perfectat)....problema este ca actele au fost intocmite in 1999 persoana care are celalalt contract intocmit in mai 1999 iar cea de la care am cumparat eu in iunie 1999.unde ma pot adresa sau care este calea legala de a afla cine este proprietar?se pot depune plangeri penale si cine ar trebui sa faca sesizarea?multumesc
Cel mai recent răspuns: mosualex , utilizator 08:09, 4 Noiembrie 2014
Cel care detine terenul in baza unui contract de vanzare cumparare valid si intabulat este proprietar.Cel care are un act de vanzare cumparare valid ,dar nu este intabulat,poate plati impozit la primarie,fiindca la buget sunt bine veniti banii oricui.Daca aveti si posesia ,nu aveti de ce sa va faceti griji.Situatia se poate clarifica printr-o actiune in revendicare,dar nu e treaba dumneavoastra sa o introduceti,deoarece,implica taxa de timbre,onorariu,etc.Lasati-l pe cel care pretinde ca e proprietar ,dar nu e intabulat,sa introduca actiune si sa se lamureasca.
multumesc!
Posesia e importanta... n-ati dat detalii despre asta.
Oricum, veti garanta pentru evictiune, nu stiu daca ar fi indicat sa vindeti fara sa stabiliti situatia; in aparenta, titlul vecinului pare mai bine caracterizat... cu o luna!
TERENUL A FOST IN POSESIA CELUI DE LA CARE L-AM CUMPARAT SI A DECLARAT IN C-V CA GARANTEAZA IMPOTRIVA ORICAROR EVICTIUNI.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
mosualex, utilizator
CELALALT CARE ARE SI EL LA RANDUL SAU ACTE,NU A FACUT NICIUN DEMERS CATRE INSTANTA ,PANA ACUM DOAR VORBE...AR FI BINE SA INCEP EU ACEASTA ACTIUNE DE REVENDICARE?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
mosualex, utilizator

Alte discuții în legătură

Registru de transcriptiuni versus carte funciara legea 7 vlad_r vlad_r Care titlu are castig de cauza: 1. Contract v-c pe baza de adeverinta si proc. verbal de punere in posesie conf. legea 18/1991, transcris in registru de ... (vezi toată discuția)
Temei juridic Jonny93 Jonny93 Vă rog să îmi indicaţi temeiul juridic al modificării unui contract de vânzare cumpărare care a fost greşit încheiat, având la bază un titlu ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)