avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contraventia mai e sanctionata daca baza juridica a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contraventia mai e sanctionata daca baza juridica a fost abrogata?

Buna ziua! Daca o amenda contraventionala este data in temeiul unei legi care a fost modificata ,iar articolul in baza caruia a fost data amenda a fost abrogat in legea modificata ,cum este procesul -verbal de contraventie ,si daca acest fapt poate fi mentionat in plangerea contraventionala?
Invocati in plangerea contraventionala art.12 din OG nr.2/2001 actualizata:
Art. 12. - (1) Dacă printr-un act normativ fapta nu mai este considerată contravenţie, ea nu se mai sancţionează, chiar dacă a fost săvârşită înainte de data intrării în vigoare a noului act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este acest articol de lege aplicabil?va rog sa imi spuneti daca art 12,alin (1) din og 2/2001 este ... bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca art 12,alin (1) din OG 2/2001 este in vigoare si deci poata fi folosit ptr contestatea unei amenzi.Multumesc (vezi toată discuția)
Rovinieta-contestatie rona_d rona_d Buna ziua! In ce masura pot cere anularea unei amenzi pentru lipsa rovinieta din 2013, daca abia am aflat de ea, primind prin posta o somatie si un titlu ... (vezi toată discuția)
Executara silita de catre cnadnr pentru o amenda din 2011 markustafful markustafful Buna ziua,astazi am primit in cutia postala un plic de la BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC............... In temeiul dispozitiilor prevazute de art 667 cod ... (vezi toată discuția)