avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este acest articol de lege aplicabil?Va rog sa imi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este acest articol de lege aplicabil?Va rog sa imi spuneti daca art 12,alin (1) din OG 2/2001 este ...

Va rog sa imi spuneti daca art 12,alin (1) din OG 2/2001 este in vigoare si deci poata fi folosit ptr contestatea unei amenzi.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2022
bbt, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:46, 5 Martie 2022
Depinde unde v-ați uitat, pe portalul justiției găsiți versiunea actualizata. Și bineînțeles ca orice articol de lege poate fi folosit într-o plângere contravențională, mai ales unul din aceasta ordonanță dedicata contravențiilor.
In oricare versiune,inclusiv in cele actualizate exista un * pe care nu il inteleg.
ART. 12
(1) Dacă printr-un act normativ fapta nu mai este considerată
contravenţie, ea nu se mai sancţionează*), chiar dacă a fost săvârşită
înainte de data intrării în vigoare a noului act normativ.
Nu știu unde ați citit ordonanța, însă cel puțin pe portalul justiției e o nota explicativa la sfirsitul art. 12, legat de asterisc. E o problemă de neconstituționalitate în anumite situații.
Exact aceasta problema nu o inteleg.Incerc sa detaliez,poate ma ajutati cu un sfat.Ptr lipsa PLF(OUG129/2021) s-a intocmit PV contraventie.
OUG5/2002 vine cu completari referitor la persoane exceptate.Pot invoca art 12(1) din OG 2/2001 ptr contestarea PV si a amenzii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți invoca din cauza art. II din OUG 5/2022.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventia mai e sanctionata daca baza juridica a fost abrogata? radu maria radu maria Buna ziua! Daca o amenda contraventionala este data in temeiul unei legi care a fost modificata ,iar articolul in baza caruia a fost data amenda a fost abrogat ... (vezi toată discuția)
Modificarea o.g. nr. 2/2001 Baciu Andi Baciu Andi Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am primit o serie de procese-verbale de constatare a contraventiei dupa data de 24.08.2018, data la care au intrat in ... (vezi toată discuția)
Mentiuni pe procesul verbal turkn turkn Imi este neclara problema acestor mentiuni pe care contravenientul le poate face la intocmirea unui PV,eu ma refer aici la o amenda de circulatie ,in care pot ... (vezi toată discuția)