avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

Buna seara.Am un contract cu un furnizor si din pacate pentru mine cele 120 de zile in care se obliga sa respecte angajamentul au expirat.Am luat legatura telefonic dar numai vorbe si minciuni.M-am saturat......Toata ziua dau telefoane , ma mint de pe o zi pe alta si nu am nimic concret.Intrebarea mea este:daca ii dau in judecata pentru ca nu au facut lucrarea in timpul prevazut in contract am vreo sansa sa obtinsi daune morale .In speranta ca ma lamureste si pe mine cineva, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ANGELAANAANGELA , utilizator 22:37, 31 Octombrie 2014
ANGELAANAANGELA a scris:
Am un contract cu un furnizor ...

In cazul acesta vorbim despre daune-interese, nu despre daune morale, dat fiind ca este vorba despre raspunderea contractuala.

ANGELAANAANGELA a scris:
... pentru ca nu au facut lucrarea in timpul prevazut in contract ...

Deci se impune o clarificare (sau mai multe) : Nu a facut lucrarea sau nu a facut lucrarea in termen (asa cum rezulta din citatul de mai sus) ??

ANGELAANAANGELA a scris:
... am vreo sansa sa obtinsi daune ...

DA, aveti sanse, cu conditia sa le valorificati corespunzator.
Contractul prevede obligatia furnizorului respectiv ca in termenul de 120 de zile sa fie executata lucrarea. Nu s-a respectat nici termenul si nu sa executat nici lucrarea. Referitor la daune......morale ! Da, as putea sa cer in instanta daune morale si bineinteles respectarea contractului la care am dovada chitanta pentru plata facuta pentru a efectua aceasta lucrare
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
ANGELAANAANGELA, utilizator
ANGELAANAANGELA a scris:
Da, as putea sa cer in instanta daune morale si bineinteles respectarea contractului ...

Izvorul pentru daune morale este delictul, ilicitul. Care este delictul aici ? :))
Bine .., cereti daune morale, aveti toate sansele sa nu le obtineti. Bafta!
Ok.Daune-interese.Delictul este ca stau in casa in frig si cu asta am spus tot.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Kredyt inkaso ma hartuieste cu telefoane, scrisori si somatii ... Sabrina21 Sabrina21 Kredyt Inkaso ma hartuieste cu telefoane, scrisori si somatii pentru o creanta preluata de la Vodafone, total abuziva, din anul 2014.07, deci de peste 6 ... (vezi toată discuția)
Drepturi moratorii sau daune morale onutza29 onutza29 In urma unui contract de imprumut ,pe care debitorul nu l a respectat,am inteles ca se pot cere daune moratorii,ce se calculeaza de la data scadenta pana la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am încheiat un contract cu un furnizor de ... Marian Ion Marian Ion Bună ziua, dacă am încheiat un contract cu un furnizor de mobilă care mi-a livrat-o incomplet și apoi s-a tot făcut că are altă treabă și chiar n-a ... (vezi toată discuția)