avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURI MORATORII SAU DAUNE MORALE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURI MORATORII SAU DAUNE MORALE

In urma unui contract de imprumut ,pe care debitorul nu l a respectat,am inteles ca se pot cere daune moratorii,ce se calculeaza de la data scadenta pana la achitare.
Cum pot face acest lucru?Mentionez ca,contractul nu are stipulat plata de penalitati sau dobanda pentru neplata sau intarziere.
Pentru suma din contract am inceput deja executarea silita.Cum procedez pentru daune?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:52, 6 Iulie 2015
Ce sunt partile contractului? Care este obiectul? Vorbim de daune interese moratorii in cazul executarii cu intarziere a unei obligatii contractuale. Vorbim de daune morale in cazul unor prejudicii aduse persoanei (fizice sau juridice). Diferenta mare intre notiuni si dpdv al izvorului raspunderii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati aandrra aandrra in comercial, penalitatile pot fi mai mari ca debitul? parca exista o ordonanta care interzoce inserarea unor asemenea clauze in contracte.. ma poate cineva ... (vezi toată discuția)
Cuantum penalitati intarziere lylyan lylyan Buna ziua As dori sa stiu daca este un act legislativ care prevede ca suma penalitatilor de intarziere nu poate depasi valoarea debitului? In contract nu se ... (vezi toată discuția)
Daune morale sau daune interese? decarrera_ro decarrera_ro Pentru neplata salariilor pot sa cer daune morale? Care este diferenta intre daune morale si daune interese? Multumesc. (vezi toată discuția)