avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

eu mi am dat demisia cu acordul ambelor parti si a trecut o luna de cand nu mi s-a facut lichidarea pe motiv ca sunt cercetata de lipsa in gestiune.ce am de facut nu au nici o dovada si nici o hartie semnata de mine cum ca as fi comis eu lipsa in gestiune.e posibil sa nu mi se faca lichidarea dupa atata timp.trebuie sa astept sa se termine cercetarea ca sa imi primesc banii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 2 Noiembrie 2014
claudia104 a scris:
... daca a fost semnata demisia si a fost acceptata de ce nu mi se da salariul pe doua saptamani lucrate. se poate asa ceva

Daca v-a fost semnata /aprobata hartia inaintata de dvs. atunci trebuie sa vi se inchida contractul de munca printr-o decizie de inchidere a contractului care trebuia/trebuie sa va fie comunicata.
Cu alte cuvinte cererea dvs. este aprobata oricum, dar decizia de incetare a contractului de munca va fi emisa dupa desfasurarea cercetarii disciplinare (cum este si firesc).
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Angajatorul nu are obligatia de a acceptat o incetare a c.i.m. cu acordul partilor. Asadar, cererea dvs. nu poate fi aprobata oricum.

3. Cercetarea disciplinara nu suspenda preavizul in cazul unei demisii. Asadar, c.i.m. va inceta la expirarea termenului de preaviz , daca cercetarea disciplinara nu s-a terminat.

4. Plata salariului nu este conditionata de terminarea cercetarii disciplinare. Modalitatile de recuperare a banilor le gasiti in mesajul neu anterior.
ok deci ce pot sa spun este ca demisia a fost semnata de catre angajator si eu nu mai merg la servici din data de 6 octombrie si pana acum nu mi am primit banii pe cele 2 saptamani lucrate pana la data in care eu mi am dat demisia.sa inteleg ca este un abuz din partea angajatorului ca nu imi plateste salariul si pot merge la ITM
si as mai avea o intrebare daca mi s-a dat prima de vacanta eu trebuie sa o dau inapoi
Asa cum am mentionat anterior,neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- unei proceduri de mediere.

Prima de vacanta nu ar trebui restituita inapoi , insa pentru un raspuns exact trebuie sa ne spuneti modalitatea de acordare a acesteia - cum se acorda, cand etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea demisiei fara preaviz cristianbirsanescu cristianbirsanescu ma obligat sa imi dau demisia ,dar am refuzat si atunci m-a obligat sa parasesc atelierul.Mi se parea normal sa fiu dat afara cu preaviz si cu motivele ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Iasmina.ivan Iasmina.ivan Mi-am dat demisia la zi dupa o disputa verbala cu managerul. A trecut mai bine de o saptamana de cand s-a intamplat si inca nu stiu daca mi s-a inchis ... (vezi toată discuția)
Ma pune sa îmi dau demisia SergiuEmanuel SergiuEmanuel Buna ziua am lucrat la o Benzinarie 1 an și 3 luni ieri primesc mesaj ca nu mai vrea sa colaboram pe motiv ca nu am vrut sa alimentez mașina unui client la 5 ... (vezi toată discuția)