avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivare apel-pana la primul termen sau la primul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivare apel-pana la primul termen sau la primul termen?

am declarat apel...pot sa motivez la primul termen sau trebuie motivat inaintea primului termen?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 10:38, 1 Noiembrie 2014
apelul civil se motiveaza odata cu depunerea cererii de apel, in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii de fond.
motivele de apel in procesul penal se pot depune si la primul termen de judecata.
Depinde de obiectul cauzei.

ART. 470 In civil

Cererea de apel
(1) Cererea de apel va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar. Dacă apelantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) indicarea hotărârii atacate;
c) motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază apelul;
d) probele invocate în susţinerea apelului;
e) semnătura.
(2) La cererea de apel se va ataşa dovada achitării taxelor de timbru.
(3) Cerinţele de la alin. (1) lit. b) şi e) şi cea de la alin. (2) sunt prevăzute sub sancţiunea nulităţii, iar cele de la alin. (1) lit. c) şi d), sub sancţiunea decăderii. Lipsa semnăturii poate fi împlinită în condiţiile art. 196 alin. (2), iar lipsa dovezii achitării taxei de timbru poate fi complinită până la primul termen de judecată la care partea a fost legal citată în apel.
(4) Când dovezile propuse sunt martori sau înscrisuri nearătate la prima instanţă, se vor aplica în mod corespunzător dispoziţiile art. 194 lit. e).
(5) În cazul în care termenul pentru exercitarea apelului curge de la un alt moment decât comunicarea hotărârii, motivarea apelului se va face într-un termen de aceeaşi durată, care curge, însă, de la data comunicării hotărârii.

In penal, se pot depune si la primul termen de judecata, motivele.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sentinta cod rutier RazvanG91 RazvanG91 Buna ziua, Am avut un proces civil pe o speta din codul rutier. Ieri a fost termenul la care s-a judecat si am vazut pe site-ul curtii de apel la care ... (vezi toată discuția)
Apel la sentinta Aliszia Aliszia Buna ziua. As dori sa stiu cum trebuie formulat un apel la o sentinta data pentru un proces de continuare a pensiei de intretinere pentru un copil major care ... (vezi toată discuția)
Temeiul de drept al apelului in noul c. proc. civ. in cazul in care se contesta o hotarare prin care s-a solutionat o plangere contraventionala costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti conform noului C. PROC. CIV, care este temeiul de drept pe care se intemeiaza apelul? Mai precis care articol/articole din C. Proc. Civ. ... (vezi toată discuția)