avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Mod de calcul intarziere plata cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Mod de calcul intarziere plata cass

Buna ziua
Am rugamintea de a ma ajuta sa inteleg cum se calculeaza penalitatile/dobanzile de intarziere asupra obligatiilor de plata catre cass. Spre exemplu, pentru o restanta la plata de 2729 lei pentru anul fiscal 2011 pana in prezent? La o penalitate de 0.04%/zi sau 14,6%/an, o socoteala aproximativa ar fi 2729x3ani(adica 1095zile)x14,6%( sau 0.04%)=1195 lei . Este corect? Ceva imi spune ca nu si ca nu inteleg bine acest mecanism.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 16:21, 1 Noiembrie 2014
Vezi aici un calculator pt dobanzi si penalitati.

[ link extern ]
Acum depinde si cand s-a stabilit baza de calcul care a dat nastere dreptului de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari neplata tva cristina_71 cristina_71 Buna ziua. intrebarea mea este ce se plateste pentru tva restanta din 2011.In urma unor regularizari rezulta un debit la TVA datorat din august 2011.Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati neplata tva ancatod ancatod buna ziua functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei ... (vezi toată discuția)