avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... revizie masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

revizie masina

buna ziua. trebuie sa ma duc cu masina la revizie 15.000 km, masina e in leasing si in garantie drept urmare reviziile trebuie sa le fac la un dealer autorizat dar care au niste preturi foarte mari ( si aici ma refer la consumabile: ulei, filtre ... )
intrebarea este daca pot sa le cumpar eu din alta parte si nu de la dealer? ma pot obliga cei de la reprezentanta sa cumpar de la ei consumabilele ? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:31, 28 Mai 2009
Am trecut şi eu prin aceeaşi problemă. Mie mi-au spus clar şi fără drept de apel că nu se permite în niciun caz să vin eu cu ulei, filtre, etc. etc. din altă parte.
În ce priveşte obligaţia de a le cumpăra de la ei... sigur n-au să te pună pe coji de nuci, dar dacă nu faci revizia în condiţiile lor, pierzi garanţia. Ei îţi vor motiva că ce aduci tu din altă parte poate fi contrafăcut şi astfel, maşina nu va mai avea ce-i trebuie calitativ şi în acest fel nu-şi pot asuma răspunderea că ea va merge în condiţii optime pe durata rămasă din garanţie. E o chestie destul de pertinentă, care le aduce o spinare de bani...
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot preveni furt/inlocuiri de piese auto Vulturudac Vulturudac cum pot preveni furt/inlocuiri de piese noi cu altele uzate in service reprezentanta cu ocazia reviziei anuale obligatorii la o masina noua? (vezi toată discuția)
Garantia contra viciilor lucrului vandut??? rares30071985 rares30071985 Buna seara. Am achizitionat in urma cu 2 ani jumatate un autoturism nou de la reprezentanta in lesing cu garantie 2 ani. S-au efectuat toate reviziile la ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)