buna ziua. trebuie sa ma duc cu masina la revizie 15.000 km, masina e in leasing si in garantie drept urmare reviziile trebuie sa le fac la un dealer autorizat dar care au niste preturi foarte mari ( si aici ma refer la consumabile: ulei, filtre ... )
intrebarea este daca pot sa le cumpar eu din alta parte si nu de la dealer? ma pot obliga cei de la reprezentanta sa cumpar de la ei consumabilele ? va multumesc !
Am trecut şi eu prin aceeaşi problemă. Mie mi-au spus clar şi fără drept de apel că nu se permite în niciun caz să vin eu cu ulei, filtre, etc. etc. din altă parte.
În ce priveşte obligaţia de a le cumpăra de la ei... sigur n-au să te pună pe coji de nuci, dar dacă nu faci revizia în condiţiile lor, pierzi garanţia. Ei îţi vor motiva că ce aduci tu din altă parte poate fi contrafăcut şi astfel, maşina nu va mai avea ce-i trebuie calitativ şi în acest fel nu-şi pot asuma răspunderea că ea va merge în condiţii optime pe durata rămasă din garanţie. E o chestie destul de pertinentă, care le aduce o spinare de bani...