avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 119 februarie 2014
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 119 februarie 2014

Buna ziua,

In septembrie anul acesta am inchiriat un spatiu pentru a deschide o simingerie & patiserie.Intrucat nu aveam experienta in acest domeniu am fost pe la toate organele de control (exceptand sanepid deoarece eu credeam ca sanepid= sanitar-veterinar) si am cerut indrumari si sa ni se spuna cum sa amenajam si ce sa achizitionam ca sa fim ok din punct de vedere legal. Am investit aproape 10.000 euro in constructia unui cuptor si in cumpararea echipamentelor si cand sa obtinem autorizatiile ni s-a spus ca nu putem functiona deoarece punctul de lucru este la parterul blocului.

Ce pot face acum? Am gasit in Deva simingerie care functiona tot la parterul blocului si e chiar la strada principala si ne-am uitat pe autorizatie e din martie 2014 numai ca e autorizata pentru comercializarea produselor de patiserie si a produselor zaharoase.

Cum sa fac sa pot functiona pana in primavara ca sa imi recuperez o parte din investitie ca apoi sa construiesc un alt spatiu. Mentionez ca sunt intr-o situatie disperata deoarece am facut si imprumut la banca sa pot termina simigeria. Mi se pare nedrept ca nu mi s-a spus de aceasta lege desi am fost pe la toate institutiile statului inainte de a construi.De asemenea doresc sa mentionez ca firma e deschisa din iunie 2013 si in statut inca de atunci avem in statut caen fabricarea painii si a produselor de patiserie. Iar anul acesta am mutat firma dintr-un judet in altul si am obtiunt de la RC certificat constatator cu acestecoduri pe spatiul de la parterul blocului

Va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Iuliana_V , utilizator 13:19, 29 Aprilie 2015
Iuliana_V a scris:
Cum sa fac sa pot functiona pana in primavara ca sa imi recuperez o parte din investitie ca apoi sa construiesc un alt spatiu.

Practic si legal nu aveti ce face, din pacate asa este la noi, asa omoara autoritatile initiativa privata (care este garantata prin constitutie), prin nepasare, incompetenta, bataie de joc, jale.

Ma gandesc la doua variante de abordare:
1) Luati autorizatie doar de comercializare si cand vine controlul va descurcati.
sau
2) Sistati lucrarile si cautati alt spatiu.

Banuiesc ca refuzul lor se intemeiaza pe norma urmatoare:
Art. 6. - (1) La parterul clădirilor de locuit:
b) nu se vor amplasa la parterul blocurilor unităţi de producţie;


Daca dvs. aveti unitate de productie, nu prea aveti cum sa o dati la intors, iar faptul ca incompetentii nu v-au anuntat atunci cand ati intrebat se datoreaza si faptului ca nici ei nu stiau (si nici nu ii interesa sa stie - ca doar nu era "treaba lor").
Multumesc frumos pentru ajutor. O zi minunata s-aveti :)
Oare aveti ceva noutati in aceasta priviinta? S-a mai schimbat ceva de anul trecut? Banuiesc ca le-au expirat autorizatiile tuturor producatorilor care au punctul de lucru la parterul blocului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii functionare cuptor de paine Daniel Stroe Daniel Stroe Vreau sa imi deschid un cupor de paine cu o productie de 500 paini pe zi intr-o comuna. Detin un spatiu si zilele acestea incep constructia acestui cuptor. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul ... Miu Dumitra Miu Dumitra Buna ziua ! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul blocului s-a deschis de curand o brutarie -patiserie . Suntem deranjati de zgomotul ... (vezi toată discuția)
Deschidere covrigarie intr-un spatiu comercial( apartament de bloc)-avize si autorizatii mihaellav mihaellav Buna ziua! Eu si sotul meu avem un srl care nu a avut activitate niciodata de la infiintare , fiind autorizat pt prestari servicii , iar din iunie 2009 l-am ... (vezi toată discuția)