avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare in sistemul de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare in sistemul de sanatate

Buna ziua!
Sotul meu este pensionar, eu nu am nici un venit si vreau sa ma trec coasigurat in sistemul de sanatate . Am o nedumerire ca nu stiu de unde sa incepem si de ce acte avem nevoie. Am incercat sa punem intrebari pe la mai multe institutii dar toata lumea da din umeri.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 2 Noiembrie 2014
Dvs. puteti fi coasigurata sotului, deoarece acesta ca pensionar este asigurat in sistemul de sanatate.

Mergeti la casa de sanatate cu urmatoarele acte:
- copie certificat de casatorie
- certificat fiscal eliberat organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile pe ultimii 5 ani
- declaratie tip pe propria raspundere a dvs ca nu realizati venituri proprii
- declaratie tip pe propria raspundere a sotului prin care declara ca are in intretinere sotia
- cupon de pensie al sotului
- cerere tip prin care solicitati ca sotia sa fie coasigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar de invaliditate, sotia poate fi coasigurat? ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Sotia unui pensionar pe caz de boala poate beneficia de asigurare de sanatate? daca da, ce trebuie facut ca sa devina coasigurata? multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa devin coasigurat catatudorancea catatudorancea buna sant asigurataziua vreau sa stiu daca sunt casnica si nu sunt asigurata la medicul de familie dar card mia venit acasa ma pot trece pe , pensia sotului de ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala andreea elena andreea elena tatal meu a avut nevoie de o operatie intr_un spital de stat si nu este asigurat medical,are un venit de 150 lei,pot sa ii ofer in vreun fel asigurarea mea,eu ... (vezi toată discuția)