avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina mea a fost confiscata, motiv: furata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina mea a fost confiscata, motiv: furata



Buna ziua,

In urma cu 2 ani jumate am achizitionat o masina inmatriculata in Romania (de la un proprietar care o avea si el de aprox. 2 ani,din 2010) pretul de achizitie a fost undeva la 15.000 EURO.Acum 3 sapt cand am vrut sa ies cu ea pentru prima data din tara,la vama SURPRIZA,masina figureaza inca din anul 2010 ca FURATA in Ungaria,in urma acestei probleme masina mi-a fost confiscata la vama.
Ciudat este ca masina a trecut de 2 ori prin RAR,de 2 ori inmatriculata la politie,fostul proprietar zice ca a iesit cu ea din tara si nu a avut nici un fel de probleme,nustiu cum se face ca totul iese la iveala acum,dupa 4 ani.
Cei de la vama au trimis o solicitare catre autoritatiile ungare sa vada care e prob,cine a declarato furata,de ce...etc.au trecut aproape 3 sapt nu am primit nici un rasp,tot sun la ei si imi zic sa astept,astept,astept...Deci nu doresc la nimeni sa fie in situatia mea,sa ramana in vama la 700 Km de casa fara masina si cu un rucsac in spate.numai eu stiu cum am ajuns acasa...fara masina,bani,oricum tot eu ca om de buna credinta am de suferit...asa sunt facute legile astea...

Mentionez,ca am toate actele posibile ale masinii si le-am trimis si celor de la vama,incepand cu: -Contractul de vanzare-cumparare de la primul proprietar din strainatate(tradus),contractul cu proprietarul din Romania si apoi cu mine, -Cartea de Identitate a masinii, -Certificatul de inmatriculare, -Certificat de Autenticitate + facturii de la RAR, -Chitantele de la politie, -Permisul de circulatie,tradus, -Decizia + chitanta platii taxei de poluare, ETC.
Din ce am mai citit si eu pe forumuri,se poate ca proprietarul din Ungaria dupa ce a vandut-o avand asigurare sa o fi dat-o furata sa ia banii si de la asigurare,habar nu am,oricum ciudata treaba.

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat cu un avocat bun,specializat in astfel de probleme,cu orice,chiar nu stiu cum se procedeaza,stau de 3 sapt si tot astept...(am ramas cu banii dati si fara masina)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters463957 , utilizator 22:22, 10 Martie 2018
Daca este o astfel de sesizare, chiar veti avea de așteptat. Pina la clarificarea situației, masina ramine in custodia poliției. Problema se pune in situatia in care chiar masina este furată, situație in care se restituie proprietarului, Dvs urmând sa recuperati banii de la vânzător, daca ii mai poate restitui, chiar daca sunteti cumpărător de buna credința. Consultați un specialist pentru ca veti avea nevoie in dosarul format.
Situatia dvs nu este singulara
Cunosc speta in care proprietar de autoturism la interval de 10 dupa ce a achizitionat legal autoturismul,dupa ce a parcurs procedura de inmatriculare verificare RAR,aplicare timbru pe stalpul din dreapta,dupa ce a efectuat 3 ITP-uri,in momentul cand trebuia sa i se fotografieze auto pentru eliberarea timbrului la al 4 -lea ITP i s-a comunicat ca masina este blocata in baza de date RAR
Asupra respectivului autoturism s-a aplicat sechestru asiguratoriu
Solutionarea s-a realizat dupa 8 [opt] ani,in care au fost executate 4 expertize tehnice,
verificari ,corespondente cu producatorul-timp in care proprietarul nu a putut sa utilizeze bunul mobil proprietate
Atentie sporita,deoarece inregistrarea masinilor furate se sterge la interval de 10 ani din evidenta RAR
Va confruntati cu o situatie speciala,deoarece autoritatile implicate colaboreaza foarte greu cu RAR
Analizati oportunitatea angajarii de persoana specializata care sa studieze temeinic documentele din dosar ,sa va apere interesele
Regulamentul prezentului forum nu permite reclama
Puteti studia tabloul consultantilor de pe forum si daca gasiti persoana specializata ,puteti sa o contactati prin mesagerie privata
Succes !
ynocentta a scris:


Asupra respectivului autoturism s-a aplicat sechestru asiguratoriu


definitie :

sechestru asigurător, măsură asigurătorie constând în indisponi-bilizarea bunurilor mobile sau imobile urmăribile ale debitorului (aflate la el sau la un terţ) în vederea vânzării lor silite, atunci când creditorul va avea un titlu executoriu, iar debitorul nu va executa de bunăvoie acel titlu.

doamna ynocentta, ce treaba are sechestrul asigiratoriu cu problema descoperirii unui automobil furat ?
este confiscat si gata ...pana la solutionarea cazului poate dura zeci de ani.
autoritatile romane , nu au obligatia de a forta pe cele ungare sa gasesaca pe cel care a declarat furtul ...in plus , daca o fi murit ? masina ramane in parcare vamii unde a fost descoperita .
sechetrul asigurator ... in baza carei legi se aplica ????
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Va multumesc pentru raspuns,imi puteti recomanda un specialist in cazul meu?!
pai , de asteptat nu prea mai aveti ce astepta .
cred ca ati primit vreun document de la vama , in locul masinii.
in baza acelui document , recomandabil ar fi sa incepeti inca de pe acum actiunea impotriva celui care v-a vandut masina in vederea recuperarii pretului platit , ca si procesul acesta este de durata....iar ,ca prim minune, in caz ca se rezolva si primiti masina inapoi , renuntati la proces...si asta este.
masina oricum n-o sa o mai primiti vreodata , daca se gaseste vreun ungur sa recunoasca ca a facut plangere de furt , acum "n" ani .

Alte discuții în legătură

Masina furata ue inmatriculata rar romania prestaserviceinter prestaserviceinter Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie incredibila - in 2008 am inmatriculat in Romania o masina noua cumparata de la un dealer auto din Germania. In 8 ... (vezi toată discuția)
Pot circula in ue cu un autoturism care nu e pe numele meu? nicolae1986 nicolae1986 recent am cumparat un autotorism si vreau sa merg 2 saptamani in italia ,am voie legal sa trec in alt stat daca nu e pe numele meu?am act vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care am cumparat o masina furata? george_26 george_26 In luna ianuarie 2009 am cumparat un autoturism ce este inmatriculat pe Ungaria.dupa o saptamana am mers la politie sa verific masina daca e furata, si am ... (vezi toată discuția)