avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu proprietarul apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu proprietarul apartamentului

Locuiesc din august intr-un apartament in chirie cu o prietena. Inca de cand ne-am mutat am rugat proprietarul sa vina sa ia lucrurile pe care le mai avea prin debara, insa acest lucru nu s-a intamplat si de-a lungul timpului ne-a amanat mereu cand a fost cazul sa vina sa aduca/ sa repare ceva.
Acum am avut o cearta pe tema platii chiriei, in sensul ca pe contract scrie ca plata trebuie facuta pana la 1 ale lunii in curs, iar noi pe 31 inca nu il sunaseram sa vina sa ia chriia. Avand in vedere ca mereu pana acum el ne suna pe noi sa ne spuna cand poate, noi am asteptat telefonul sau, fara sa avem nicio intentie de a nu-i da banii. El m-a sunat si mi-a vorbit foarte urat, iar eu consider ca ar trebui sa il dau in judecata. Exista vreun temei legal pe baza caruia as putea face acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:42, 2 Noiembrie 2014
Pai intai nu stim de ce anume sa-l dati in judecata... apoi nu stim cat de urat v-a vorbit si nici cum anume puteti dovedi asta.
Mai degraba trimiteti-i o notificare in care sa-i cereti un mod de plata cu o interactiune cat mai mica, sa-l atentionati sa fie decent etc. etc.
Care apreciati ca este temeiul juridic in baza caruia sa sustineti eventuala actiune in instanta ?
Desfasurati demersuri in termenul convenit,achitati-va de obligatiile contractual asumate,astfel incat sa nu dati ocazia ca locatorul sa sublinieze ,sa staruie pentru indeplinirea obligatiilor convenite
Daca nu puteti mentine un climat amiabil,analizati oportunitatea gasirii altui spatiu locativ,a unui alt locator mai tolerant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are nora corinuka corinuka Buna seara, unchiul meu (fratele mamei) a decedat pe 30 decembrie. Locuia in apartament cu sotia sa si tatal lui (bunicul meu). In apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nony nony Suntem o institutie publica care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat conform unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Chirias vs. proprietar - vanzare apartament in timpul perioadei contractuale nicu_nae68 nicu_nae68 Solicit sprijinul si ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta situatie delicata. .In calitate de chirias am un contract de inchiriere pe 1 an ... (vezi toată discuția)