Buna ziua,
In data de 01.11.2014 mi-a fpst retinut permisul de conducere deoarece autoturismul pe care il conduceam avea numerele rosii expirate de doua zile.
Conform legii fapta se incadreaza ca si gravitate a fi o fapta penala.
Anul acesta a fost data noua lege 318 Procedura Penala in cazul in care cineva care incalca legea prima data si nu are antecedente anterioare poate fi absolvit de orice vina prin respectrarea unor cerinte stabilite dn lege cum ar fi munca in folosul comunitatii sau prezentarea regulata in fata unei comisii.
Problema este ca numai procurorul stabileste daca ma incadrez in legea 318 si nu stiu care sunt criteriile avute in vedere pentru a decide daca ma incadrez in aceasta lege, adica nu il obliga legea sa aplice aceatsa lege chiar daca eu nu am produse nici daune si nici nu am incalcat alte reguli; in cazul in care trimete procesul in instanta ce se va intampla?! presupun ca va fi aplicata o sentinta cu suspendare.
Daca totusi aplica in cazul meu legea 318 in cat timp pot recupera permisul?!
Va multumesc!
Va multumesc cert este ca am gresit prin neglijenta sau sub orice alta forma...sper ca domnul procuror care v-a instrumenta cazul sa fie intelegator si sa tina cont si articolul 318 Pp si poate ma trimete sa fac munca in folosul comunitatii ca pe viitor sa fiu mult mai precaut si atent.
.
Daca am copie legalizata dupa permis si dovada de circulatie legalizata traduse in limba engleza, pot conduce in afara tarii mai exact in Anglia? desigur respectand conditia ca din 30 in 30 zile sa vin in tara sa o reinoiesc?