avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

validare poprire

la o întâmpinare la un proces de validare poprire pot invoca prescripția termenului de a cere executarea silită.

multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 11:18, 4 Noiembrie 2014
Prescriptia poate fi invocata oricand , numai sa fie intemeiata , pentru ca actele de executare efectuate pana la acest moment au intrerupt prescriptia.
pai atunci are rost sa o invoc sau nu. nu vrea sa bat campii. la data cind s-a cerut executarea silita aceea creanta era prescrisa. contestatie la executare nu s-a facut deoarece taxa este mult prea mare din cite am calculat eu. acuma se incearca validarea popriri.

multumesc
"contestatie la executare nu s-a facut deoarece taxa este mult prea mare din cite am calculat eu" - sper ca ati facut respectivele calcule potrivit art 10 din OUG 80/2013.
Ati mai avea la dispozitie si OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar ... in functie de veniturile dvs.
Sunt de parere ca nu puteti "scapa" de executarea in cauza decat prin formularea contestatiei la executare (invocand prescriptia amintita de dvs - daca este reala si intemeiata), sau printr-un miracol ...
Dvs sunteti singurul in masura sa apreciati ce veti face mai departe.
creanta este de 21.000 lei. bcr a cesionat la eos un contract de credit pe care eu nu l-am respectat. cesiunea s-a facut in aprilie 2008. din aprilie 2008 pina in februarie 2014 sunt 6 ani. in acesti 6 ani nu sa intreprins nici o masura din partea celor de la eos. dintr-o data ma trezesc cu executarea silita. credeti ca nu am dreptate si nu pot invoca prescriptia ??.

Daca datele furnizate de dvs sunt reale, iar in intervalul 2008-2014 nu ati facut plati, nu ati semnat angajamente de plata, nu ati primit adrese oficiale din partea bancii, a recuperatorilor sau a vreunui executor, se poate invoca prescriptia dreptului de a cere executarea silita in cadrul unei contestatii la executare.
Mare grija la termenul de depunere al contestatiei (art 714 Noul Cod de Procedura Civila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanță contract de telefonie mobilă neplătit din 2006: mai poate fi executat silit clientul dacă a primit prima adresă de la firma de recuperare în 2017? karlasofia karlasofia Buna ziua. In anul 2005 a fost încheiat un contract de telefonie mobila cu vodafone care nu a mai fost plătit din anul 2006. Creanta a fost cesionata ... (vezi toată discuția)
Executare silita marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie.In 2004 am luat un credit de nevoi personale cu scadenta in 2007. Deoarece nu plateam ratele la timp in 2008 banca cesioneaza ... (vezi toată discuția)