ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal copilului suntem in divort si el l-a luat si l-a dus la parintii lui in alt oras......eu si el locuind si lucrand in capitala, iar acesta a dat ordin mamei lui sa nu ma lase sa imi vad sau sa iau legatura cu copilul in nici un fel.....iar cand am fost la gradinita la care l-a inscris bunica paterna mi-au inchis usile si se ferecasera inauntru ca sa nu pot intra acolo sa il vad.... spunandu-mi ca au primit ordin de la bunica paterna sa nu intru sa imi vad copilul....chiar nu mai stiu ce sa fac imi vreau copilul aproape iar acesti oameni ma tin la distanta de el....Am facut plangeri peste tot si nimeni nu ma ia in seama..... La DGASPC de judet primaria din Localitatea unde este copilul la politia bucuresti si cea din localitatea unde este copilul......absolut nimeni nu ma baga in seama.....
Cu medierea si despre mediere se poate vorbi la infinit... Problema se pune altfel, luand in considerare Conventia cu privire la drepturile copilului, ratificata de Romania prin Legea nr.18/1990 si Conventia asupra relatiilor care privesc copiii, adoptata la Strasbourg la 15 mai 2003 si ratificata de Romania prin Legea nr.87/2007...
Incercati sa notificati institutia de invatamant si sa verificati cine a inscris copilul acolo si cu ce drept vi se neaga drepturile de parinte in favoarea unor bunici?
Vorbiti cu avocatul, mergeti cu el sau cu alt avocat local, chemati politia sa va luati copilul din mainile altor persoane care au, oricum ar fi, mai putine drepturi decat dv.
Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.
Asadar, in situatia in care cauza comporta urgenta, va puteti adresa instantei de judecata, pe calea ordonantei presedintiala, pentru a fi exercitata autoritatea parinteasca de catre dumneavoastra si pentru a fi stabilita locuinta copilului minor la dumneavoastra.
Raportat la principiul preeminentei interesului superior al copilului, instanta de judecata poate dispune masurile legate de cresterea si de educarea copilului minor , pe cale de ordonanta presedintiala.
Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru juudecat cu privire la un asemenea proces.
Ordonanta presedintiala este solutionata , de regula , cu citarea partilor.
Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).
Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.
Inca dureaza prea mult masura grabnica la noi, motiv pentru care ar trebui sa actioneze ca orice parinte cand i se ia copilul de catre o persoana straina. Daca ne ia copilul un vecin, facem ordonante? nU, MERGEM CU POLITIA.
Parerea mea e ca ar trebui sa mergeti cu un avocat, cu o notificare etc. la acea institutie de invatamant, sa discutati cu directorul, sa inteleaga ca nicio persoana nu are mai multe drepturi de a decide privitor la un copil decat parintii lui. Or dv. sunteti parinte, asa incat bunica vine dupa dv.
Eu nu inteleg care e ideea cu plangerile si ordonantele, daca vreti sa va luati copilul acasa, mergeti sa va luati copilul acasa. Nu vad cum v-ar putea impiedica cineva.
Ati chemat politia la gradinita si n-a venit? Vreti sa va luati copilul acasa sau doar vreti sa reclamati bunica? Aveti unde sa va luati copilul?
Cred ca sunt multe detalii semnificative pe care nu ni le impartasiti si, ca urmare, nu putem sa va indrumam util.
Privare minor
nykolaa
Bună seara am.o problema legata cu fosta concubina nu mă lasă să îmi văd copilul la telefon nu îmi răspunde sa știu ce face copilul specific ca ... (vezi toată discuția)