avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificare apartament....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificare apartament....

Buna ziua,
as dori sa ma informati asupra pasilor pe care trebie sa-i parcurg in urmatoarea situatie:
-locuiesc intr-un bloc construit in 2007,adica este relativ nou.Este situat intre gradini,sunt case in jurul nostru,avem curte interioara cu poarta si front la strada de aprox.100 m .Locuiesc la ultimul etaj si as dori sa transform terasa de la apartament in bucatarie.Ca si aspect exterior,acest lucru nu ar influenta,pentru ca doar la etajul meu e terasa,restul vecinilor,de la mine in jos,au camerele ,care ies pana la nivelul terasei mele.Deci,daca voi inchide si voi pune geamuri,acest lucru din exterior nici nu s-ar vedea,pentru ca as aduce la acelas nivel peretele, cum s-ar spune.Acest lucru presupune sa mut gazul pentru aragaz,apa la chiuveta.Ceea ce nu stiu,sunt prevederile legale ,pasii pe care trebuie sa-i parcurg pentru a putea face toate aceste modificari in termeni legali,sa nu am probleme in viitor.Nu as aduce nici o modificare la structura.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:07, 4 Noiembrie 2014
Daca nu interveniti asupra structurii de rezistenta,nu spargeti pereti interiori,nu aveti nevoie de autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Avand in vedere intentia de a schimba destinatia balconului,respectiv a crea bucatarie,atentie sporita cu avizele necesare pentru schimbare si pozare instalatie gaze,care necesita acordul furnizorului de gaze
Atentie sporita la sistemul de alimentare apa si de preluare apa menajera,pentru a va asigura siguranta proprietatii dvs si a vecinilor impotriva eventualelor scurgeri/inundatii
Va multumesc.
Chiar despre schimbarea destinatiei balconului am vrut sa fiu sigura,sa nu fac greseli,sa fiu in legalitate.Bineinteles,ca nu doresc sa afectez pe nimeni,doar ca nu stiu de unde sa incep,cui sa ma adresez.
As mai veni cu o intrebare.In cazul in care as dori sa atasez (construiesc un balcon),in lateral(stau pe colt),parte care are 3 m pana la gardul vecinilor nostri,as putea oare sa fac acest lucru?(pe partea respectiva sunt doar ferestre ale vecinilor (amintesc ca stau la et.3),neexistand nici un balcon pe partea respectiva,doar vecinul de la parter si-a improvizat un garaj.
Multumesc din nou.

O seara placuta
Adresati-va unei firme de constructii care va face un proiect al lucrarii si va poate indruma sa obtineti avizul primariei, autorizatia dde constructie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare calorifere suplimentare annesis annesis Vecinul de la etajul 10 a montat calorifer pe tot peretele din dormitor, chiar si in balcon. Din pricina aceasta mi-a aparut mucegai in casa, dupa 26 ani de ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon etaj 1 cu termopan ... crisdima crisdima Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon etaj 1 cu termopan ? Buna ziua, Aveti idee daca este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)