avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copiilor contra drepturilor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copiilor contra drepturilor tatalui

Buna seara.
Am divortat de 4 ani, copii sunt in grija mea.
Am cerut suspendarea legaturilor personale cu minorii a tatalui biologic, pe baza a 3 rapoarte psihologice, din care reiese clar ca minorii sunt afectati negativ de prezenta tatalui, le este frica de acesta, ca urmare a comportamentului agresiv si daunator al acestuia. O noua evaluare la DGSPC a fost ceruta de catre judecator, din care reiese clar ca vizitele (haotice, si cu intentia de a cauta prilej de razbunare) tatalui dauneaza dezvoltarii copiilor, si ca acestia si-au exprimat clar dorinta de a nu mai petrece timp cu el.
Intrebarea mea ar fi, de ce judecatorul se incapataneaza sa mai ceara si explicatii in plus, si recomandari de la acelasi psiholog pentru a remedia problema, cand din dosar rezulta, si este CLAR ca acest om mi-a facut numai rau, implicit si copiilor, si de ce nu admite cererea? Drepturile copiilor se limiteaza chiar la "dragostea cu forta" fata de un parinte care numai rau le-a facut? Este mai presus dreptul lui de parinte decat dezvoltarea normala a copiilor, dreptul lor la o viata linistita, fara scandaluri, si cu programe bine definite, etc?
Sa mai mentionez, culmea atacurilor fostului sot, cerere de reincredintare a copiilor, in acest context, cand in prezenta lui copii incep sa planga, si se tin de mine cu ambele maini (numeroase scandaluri, cu implicarea politiei etc.)
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:13, 4 Noiembrie 2014
Un judecator poate pronunta o hotarare temeinica si legala in baza probelor administrate in dosar.nu ar trebui sa va deranjeze ca incearca sa -si formeze o parere avizata despre solicitarile partilor fiind activ,solicitand adrese,anchete ,evaluari psiho-sociale etc.Desi exista din pacate situatii frecvente precum situatia dvs tot atat de frecvente sunt si situatiile in care mamici pt a se razbuna pe fostul sot incearca sa foloseasca minorii ca o arma incercand instrainarea acestora de tata si familia acestuia,manipuleaza copii pt a se opune vizitelor tatalui etc.Ganditi-va cate cazuri ,situatii de acest gen vede un magistrat ,in concluzie decat sa judece superficial mai bine sa judece dupa ce -si va forma o opinie privind dosarul dvs.
Judecatorul incearca sa administreze nemijlocit probe si nu ia de bune expertize psihologice extrajudiciare. Este foarte bine ca incearca sa desluseasca - pe cat posibil- unde este adevarul spre a da eficacitate doar intereselor superioare ale copiilor.
Ideea era ca de aproape un an se judeca cazul, iar copii sunt expusi in continuare acelui comportament josnic al tatalui, care "respecta " hotararea judecatoreasca in vigoare, si viziteaza copii, in ciuda faptului ca acestia refuza sa mearga sau sa vorbeasca cu el. Eu sunt cea care stiu si vad cu adevarat cum se simt copii, si vad ca se merge mai mult pe dreptul tatalui, decat pe interesele superioare ale copiilor. Multumesc de raspunsuri.
Interesul copiilor este sa aibe relatii sanatoase cu parintii lor, in acest context mi se pare ok demersul judecatorului de a vedea ce se poate face pentru normalizarea relatiilor (probabil acesta a fost sis copul dvs la un moment dat de-a lungul timpului).
Din pacate procesul dureaza prea mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"ce măsuri legale pot lua în situația în care, în urma unei ... 1unom 1unom \"Ce măsuri legale pot lua în situația în care, în urma unei hotărâri judecătorești cu un program de vizitare stabilit, mama copilului, cu tulburări ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti ce sanse sunt ca un tata cu probleme psihice dovedite medical sa primeasca drept de vizitare minor , drept cerut dupa divort ... (vezi toată discuția)