avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal nesemnat intocmit de agent politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal nesemnat intocmit de agent politia locala

Buna seara.Am oprit pentru 30 secunde in apropierea unei statii de autobuz.Imediat din spatele meu a venit o masina de la politia locala,a tras in fata mea, a dat cu spatele ca sa nu pot pleca,s-a dat jos agentul(era singur) si a venit la mine sa imi ceara documentele.I le-am dat politcos,si el mi-a zis ca imi va da amenda pentru oprire in loc nepermis.A luat documentele si a plecat la masina lui.A venit peste 5 minute ,mi-a dat documentele si mi-a zis:semneaza aici,amenda 90 lei.atat.Am refuzat sa semnez si el a plecat.Intrebarile mele pentru dumeavoastra sunt:
1.Poate agent politie locala sa faca demersuri sa imi trimita amenda acasa?
2.Are voie sa imi dea amenda singur fiind si nici macar nearatandu-mi pentru ce(mentionez ca eu am 2 martori si el niciunul)?
3 daca imi trimite totusi prin posta si nu ma gaseste acolo deoarece nu mai stau la adresa din buletin de mult ce se intampla?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mickos , utilizator 16:28, 4 Noiembrie 2014
Daca nu ai semnat tu nu primesti nici o amenda dar daca a semnat un martor dupa strada primesti amenda iar de gasit stai linistit ca te gasesc ei. Daca teai mutat de ce nu ai declarat ? iar poti lua amenda!
nu am semnat nici eu nici vreun martor...domiciliul stabil il am legal ...doar ca stau cu viza de flotant legal in orasul in care m-a abordat agentul
Da,angajatii MAI care activeaza in cadrul sectiilor de politie,prin modificarile aduse legii speciale,au in atributie si constatarea si consemnarea anumitor contraventii la regimul circulatiei
PV va fi comunicat la adresa din documentul dvs de identitate pus la dispozitie cu politete de dvs
Aspectul ca dvs nu ati inteles sa comunicati schimbarea domiciliului ,nu are ca si efect exonerarea dvs de la plata contraventiei
Daca amenda nu este achitata in termenul legal stabilit,conform procedurii,autoritatea emitenta va declina competenta recuperarii amenzii in favoarea autoritatii fiscale,in bsza CNP-ului dvs-care nu se schimba...
Astfel dvs prin impunerea anuala 2015 ,ve-ti primi formularul tipizat galben -cel cu restante

@androidu
Daca nu ai semnat tu nu primesti nici o amenda

Eronat
Chiar daca dvs nu ati inteles sa semnati PV,acesta este inregistrat de autoritate,se incheie raport de catre agentul constator pentru conditiiltiile in care a fost constata si consemnata contraventia,care se inregistreaza in evidenta autoritatii emitente
Politia locala nu face parte din M.A.I. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie Alex_28 Alex_28 Buna ziua. In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda auto pandiseba pandiseba buna ziua,daca am timis prin posta o plangere impotriva unui p-v,dar nestiind de taxa de timbru,nu am platit-o,mi se accepta plangerea si ulterior o platesc ... (vezi toată discuția)
Pv nesemnat politia rutiera Matei188 Matei188 buna ziua M-a prins un radar cu 74km/h cu 50de metri inaintea iesirii din localitate :(( . Am dat frumos actele, domna polititsta s-a dus la masina ei apoi ... (vezi toată discuția)